Колкото повече се грижим за здравето си, толкова повече са шансовете за дълъг и щастлив живот.

Как известните на възраст над 40 се поддържат във форма

Дженифър Лопес – НЕ на кофеина и на вредните навици

Несравнимата Джей Ло отбелязва през 2019 г. своя 50-годишен юбилей, а изглежда като млада красавица. Тайната на нейната удивително свежа и сияеща кожа е в носенето на слънцезащитен крем през цялата година.

Избягва излагането на слънце, тъй като се притеснява от повишаване на риска от рак на кожата. Освен това не пуши, изобщо не пие алкохол и избягва храните, които съдържат кофеин. Това наистина е разрушително за кожата с напредването на възрастта.

Голди Хоун

Американската актриса Голди Хоун е на 73 години, но малко са тези, които ѝ дават повече от 50. За да изглежда толкова добре, полага немалко усилия. Известната личност се придържа към осъзнато хранене и редовно практикува медитация.

За да помогне на другите хора да се научат да се справят със стреса. За популяризиране на медитацията тя създава специален фонд.

Хали Бери – интензивни тренировки и пълноценен сън

На 19 години поставят диагнозата диабет на актрисата, но тя не се предава. Признава, че е направила всичко по силите си за борба с болестта.

Започва да спазва специална диета и преминава на 4-разово хранене. В хранителния режим тя поставя акцент на зеленчуците и избягва преработени захари, пие много вода.

53-годишната актриса спортува 5 пъти седмично, редува йога, бокс, кардио и силови тренировки.

Нейните успехи се наблюдават от личен инструктор, който ѝ изготвя план за тренировки. Още една тайна, благодарение на която актрисата е в отлично здраве – 6-8 часа сън всяка нощ.

Дженифър Анистън – здравословна любима храна

Ако ни е трудно да спрем да ядем любимата си храна, то просто трябва да се научим как правилно да я приготвяме. На този принцип живее актрисата Дженифър Анистън.

В допълнение към тренировките и йога практиките тя се поддържа в добро здраве с помощта на балансирана диета.

Освен еднозначно здравословните хранителни продукти в хранителния режим са включени и варианти на не особено полезни ястия, рецептите на които се усъвършенстват.

Така например, ако Дженифър Анистън иска лазаня, тя заменя макароните със зеленчуци и получава много вкусно и полезно ястие.

Хю Джакман – плуване и бокс

На 12 октомври австралийският актьор предстои да отпразнува своя 51-ви рожден ден. Днес, както и преди много години, продължават да го наричат фитнес машина, тъй като е в отлична форма и със страхотно телосложение.

За да поддържа тази отлична форма, освен че плува в океана през топлото полугодие, тича по 10 километра всеки ден, тренира бокс и не се отказва и от танците.

Боксът – това е най-доброто занятие, ако трябва да се свалят килограми, и желаете да не ви е скучно.

Шер – по 5 тренировки седмично

Понякога е трудно да се отиде и 2 пъти до фитнеса, а 73-годишната актриса и певица Шер тренира до 5 пъти седмично. И до днес, въпреки достолепната си възраст, певицата е с прекрасна фигура, пример е за подражение.

Освен със занятията във фитнес центъра, като цяло води здравословен начин на живот, занимава се със сърфинг, прави си дълги разходки на чист въздух, играе и тенис.

Синди Кроуфорд – правилната закуска

Супермоделът Синди Кроуфорд е на 53 години, а нейната фигура е толкова грациозна и стройна, както и преди 30 години.

Синди признава, че си позволява волности в хранителния режим, но много внимателно планира какво да закусва.

Така е наистина важно и правилно да започнем деня си. Ако ядем здравословна храна за закуска, това ни зарежда с енергия и ни стимулира да вършим повече работа. Синди предпочита протеиновите коктейли, а през деня се подкрепя със зелен чай.