Всяка връзка има нужда от постоянна, ежедневна работа от страна и на двамата партньори. Най-много усилия трябва да се полагат от тези, които поради някаква причина са далеч един от друг.

Въпреки трудностите поддържането на стабилна връзка от разстояние все пак е възможно и любовта няма да угасне.

Няколко са съветите как да постигнем това

1.Положителна нагласа

Връзката от разстояние е добра възможност за човек да опознае себе си и своя партньор по-добре, да проверят истинските си чувства един към друг.

Това е своеобразен тест за двойката, който помага да се разбере – родила ли се е истинската любов или е мимолетно увлечение.

Необходимо е да се настроим правилно – връзката от разстояние трябва да сближава, а не да отдалечава партньорите.

Затова ако успеем да издържим на това изпитание, запазим любовта и взаимната привързаност и любов, то чувствата наистина ще станат по-силни и по-надеждни от когато и да било.

2.Общи правила

Двамата партньори трябва да са наясно какво именно те очакват едни от други в своите отношения от разстояние.

Следва да се определят основни правила, които никой не трябва да нарушава, с цел избягване на неприятни сюрпризи и спорове.

Например, може ли да се общува по-тясно с хора от противоположния пол? Посещение на нощни заведения? Колко време да се отделя за общуване с половинката?

3.Запазване на доверието

Когато е далеч от любимия, човек може по-често да се чувства неуверен и да се съмнява, въпреки любовта и силните емоции към партньора.

Но в такъв случай решенията са 2 – или постоянно да се съмнява в своята половинка, защото човек не може да бъде сигурен никога в нищо, или напълно да се доверяваме на партньора и да се запази пълноценна и здрава връзка.

Ако половинката не дава сериозни основания за съмнения, то най-добре да се избере вторият от предложените варианти.

4.Редовно общуване

Ежедневните „добро утро” и „лека нощ” не са достатъчно, а двамата партньори трябва да постоянно да се информират взаимно какво се случва в техния живот, за техните новости, вълнения и впечатления.

Дори и някои събития да изглеждат доста повърхностни. Не трябва да се срамуваме да проявяваме творчески подход, за да привлечем вниманието на партньора, периодично да си обменяме снимки, видео или съобщения.

Всички тези детайли ще напомнят и на двамата, че са обичани, нужни и че някой тъжи и ги очаква.

5.Уважение към личните граници

Въпреки разстоянието, за поддържането на пълноценна връзка от разстояние не е нужно да се говори по 15 часа дневно, като се говори за всеки детайл и подробно да се пита за всяка негова стъпка.

6.Поддържане на интимни отношения

Интимните ласки и страстта – това е със сигурност един от най-важните аспекти за всяка двойка. Поддържането им от разстояние не е лесно.

Наличието на страстни желания на партньорите един към друг често са признак на здрава и стабилна връзка. Но са важни не само физическите интимни контакти.

От разстояние дори може да се поддържа страстта и желанията на по-емоционално ниво. Най-лесният начин е изпращане на пикантни снимки и видео, забавни съобщения, малки изненади и подаръци. Но те не трябва да са твърде досадни и неуместни.

7.Уважаване на чувствата на партньора

Ако човек планира да направи нещо рисковано за запазване на връзката, то е по-добре да претегли всичко добре, за да не обиди чувствата на партньора и да не предизвиква скандал.

Тези мероприятия могат да компрометират, и да се наложи да лъжем или да се оправдаваме. Не е нужно да прикриваме плановете си – по-добре спокойно да говорим с половинката и да вземем заедно решение.

8.Планиране и цели

Колко дълго връзката ще продължи от разстояние? Какво ще се случи с отношенията по-нататък? Как да изградим бъдещето заедно с половинката? Истината е, че нито една двойка не може цял живот да остане на връзка от разстояние.

Рано или късно животът двойката трябва да се събере и да започнат да водят истински съвместен живот.