В Канада се провеждат множество научни изследвания по въпроса с правилното хранене. Причината е, че ⅔ от населението на страната страда от затлъстяване. Ето няколко ключови съвета, които ще ви помогнат да стоите далеч от подобни статистики.

1. Задоволявайте жаждата си с вода, а не с храна - сериозен проблем на съвременните хора е, че нямат навика да пият вода по цял ден. И много често бъркат жаждата с глад. А това никак не е хубаво.

Тялото има нужда от течности и ако вместо тях поемате храна, тогава дефицитът на вода се засилва още повече. За това следващият път когато ви се стори, че огладнявате първо изпийте чаша вода, а след двайсетина минутки, ако още сте гладни - добър апетит.

2. Подминавайте вредните закуски - ако още не сте го направили, спрете напълно консумацията на бисквити, вафли, сладкиши, чипсове и други. Това е един страховит източник на калории и само това може да ви помогне да отслабнете с няколко килограма.

3. Погрижете се половината храна за деня да се състои от зърнени храни - овесени ядки, семена, пълнозърнест хляб, кафяв ориз и други. Това ще увеличи количеството фибри, които поемате и ще ви накара да се чувствате сити за по-дълго време. Ако все още не сте, опитайте киноа.

4. Обезмаслените храни трябва да ви станат навик - в мазнината има два пъти повече калории отколкото във въглехидратите или протеините. Избирайте мляко и кисело мляко с под 2% масленост.

Добър начин да избегнете допълнителните мазнини е като пропуснете допълнителните сосове и като изрязвате мазнините, които се виждат от месото.

5. По-често включвайте в менюто си алтернативи на месото - боб, леща, тофу - всички те съдържат много протеини, но нямат мазнини.

6. Плодовете и зеленчуците - подобно на всички диетолози, канадските специалисти по здравословно хранене съветват да включваме в менюто си колкото е възможно повече плодове и зеленчуци.

За да не се натоварваме с излишна информация за това кое колко витамини и калории има е най-добре да запомним златното правило в цветовете - тъмнозелените и оранжеви плодове и зеленчуци винаги са най-здравословни и най-богати на хранителни вещества.

7. Раздвижете се -  запомнете, че дори и ако отслабнете вашето тяло няма да стане хубаво докато не започнете да се движите или да спортувате. Да, ще бъде слабо, но отпуснато и непривлекателно. Така че ако искате да изглеждате добре използвайте всяка възможност да се поразходите и да потренирате малко.