Диетата Саут Бийч се превърна в една от най-известните и нашумяли диети по света, ставайки нещо повече от модна вълна. Тя доказа, че наистина действа и намери милиони почитатели и последователи по света.

Не малка част от жителите на Маями вече са изпробвали диетата и са много доволни от резултатите.

Какво всъщност представлява диетата Саут Бийч?

Диетата Саут Бийч се фокусира основно върху намаляването на лошите въглехидрати в менюто (например белия хляб), докато в същото време стимулира консумирането на добри въглехидрати (картофи, кафяв ориз, овесени ядки) и добри мазнини (например зехтин).

Повечето безалкохолни напитки и тестени храни от рафинирано брашно са идеален пример за лоши въглехидрати. Диетата Саут Бийч се стреми да постигне баланс между полезните въглехидрати и мазнини.

Отхвърля се консумацията на сладкиши, което е може би най-вредния източник на въглехидрати.

С оглед да се спазва правилно диетата, тези които я следват си имат списък с храни, които могат да консумират и такива, които са забранени.

Списъкът е доста подробен и показва кое с кое може да се съчетае за да се получи едно пълноценно хранене. Имайки този списък с продукти вие може лесно да си изготвите собствено меню за деня и за седмицата без никакъв проблем.

Диетичния план предлага също и доста рецепти, които могат да са ви от полза.

Диетата Саут Бийч е често описвана като лесна за спазване и като по-мекия вариант на диетата Аткинс, която пък е доста строга. В действителност обаче между тях няма нищо общо. Единственото общо е, че и двете диети започват с въвеждащ двуседмичен период.

Цялата диета Саут Бийч се състои от общо три фази. Както казахме, първата е най-строга, а третата е най-лека като нейната цел е да ви върне към едно нормално ежедневие със здравословни навици на хранене, запазвайки постигнатите резултати.

Какви са трите фази на диетата Саут Бийч?

1. Първа фаза трае две седмици и е най-строга. Временно се спира консумацията на всички въглехидрати - плодове, хляб и други тестени храни, алкохол, картофи, макарони, захар ориз,

2. Във втората фаза на диетата започвате постепенно да включвате към менюто си въглехидрати. Започва се с плодове, после ориз, картофи, макарони, пълнозърнест хляб. Важно е да се внимава с количествата.

3. Третата заключителна фаза изисква единствено да се придържате към рамките на здравословното хранене и да консумирате въглехидратите от правилния източник и в умерено количество, превръщайки се в начин на живот.