Заради лекарска грешка мъжът получава компенсация от 20 000 паунда, които се равняват на малко над 40 000 лева.

В болница в английския град Лестър вместо операция на пикочния мехур по погрешка направили обрязване, за което е присъдено обезщетение в горепосочения размер.

Вместо ботокс в пикочния мехур, обрязване

През лятото на миналата година Тери Брейзър, където трябвало по план да направят ботокс инжекция в пикочния мехур. Но не станало така както било планирано, и след процедурата лекарите се извиняват на мъжа, че са направили обрязване.

Болницата също поднася искрени и дълбоки извинения. 70-годишният мъж разказва, че не са казали веднага за случилото се, а 2 часа след операцията. Когато му казали, първоначално си помисля, че не може да е истина и не можел да повярва какво му говорят.

Инцидентът бил определен като медицинска грешка, която не би трябвало да се случва. По данни на местна онлайн медия, общо в тази болница в Лестър за 2018 г. за регистрирани 8 медицински грешки.

От болницата признават писмено за допуснатата грешка

Пострадалият решава да потърси правата си в съда, след като от болницата изпращат писмо, в което се признава, че преди операцията не била извършена необходимата проверка.

Мъжът разказва, че в това има нещо забавно, но не може да се забравя и за сериозното. С някого може да се случи и нещо по-лошо, без да се разбере.

Например, да бъде ампутирана част от тялото му. Това не трябва да се случва, и мъжът не би искал нещо подобно, както в неговия случай, да се случва отново.

Когато човек влезе в болница и се доверява на екипа, не би могъл да очаква да стават грешки. Все пак е възможно да се случи, тъй като и лекарите са хора, възможно е и те да сбъркат.

Макар и всеки на мястото на човек, който е пострадал от лекарска грешка, би реагирал по същия начин, както и 70-годишният британец. Съвсем различно е за дадена ситуация да се съди отстрани и човек да е пряк участник и пострадал.