Коя фраза трябва да си повтаряме всяка сутрин, за да не забравяме за най-важното в този живот?
Най-добрата мотивираща фраза се състои само от 3 думи – „Не си вечен“.

И авторът ѝ няма за цел да ни плаши, а просто се опитва да говори по същество. За да бъдем щастливи, имаме само 1 живот. Друга възможност няма да имаме.

Вместо да стоим на едно място и да се оплакваме, че това, с което се занимаваме не ни е по вкуса, просто трябва да се вземем в ръце и да преминем от оплаквания към действие.

По света хората, които са загрижени за щастието на другите, са твърде много, и това им е попречило да се погрижат за своето.

Възможно е да звучи егоистично, но първото нещо, което трябва да направите, е самите вие да се почувствате щастливи, а след това да се заемете с щастието и на другите.

Честно се запитайте, прави ли това, с което се занимавате сега, по-успешни? Не само в работата, но и в ежедневния живот. Щастливият човек осъзнава, че е много по-важно не това колко пари печели, а как го прави.

Американският предприемач и автор на книги Гари Вайнерчук разказва как когато бил малко над 20 години, прекарвал много време в обкръжението на хора, които били над 90-годишна възраст и ги молел да му разкажат за своя живот и всички започвали с фразата, че съжаляват.

Едни съжалявали, че на времето не са работили по-усърдно. Други били съкрушени, че не прекарвали малко време с близки и любими хора.

Трети – пък, че не са се занимавали с това, което са искали наистина, а се подчинили на волята на родителите си. И просто съжалявали и пак съжалявали.

Ако за времето на общуването с тези възрастни хора, предприемачът научава нещо, то може да се изрази в една фраза –„За да започнеш да действаш, няма по-добро време от сега.“

Ако сте малко над 20 години, сега е вашето време. Кога ако не сега е най-подходящият момент, с всички сили да се опитате да станете по-практични, да започнете печелите повече пари и да си купувате с тях, каквото пожелаете.

Имайте предвид, че имате приблизително 5 години за активно изграждане на живота, който бихте искали да имате.

Пътешествайте заедно с приятели, откривайте за вас света, и ако в апартамента, в който живеете както преди живеят още 8 човека, организирайте нещо като общество по интереси.

Тъй като върху повечето от вас не тежат задължения, сега е момента да направите живота си, такъв какъвто бихте искали да го видите.

И дори ако стане на 40, 50 или на 60 или на повече, все пак имате достатъчно време, за да станете щастлив човек. Всичко е възможно, ако го поискате.

Може би, вместо да излизате в пенсия да концентрирате усилията си върху това, което действително желаете.

Някога всички ще умрем. Без значение колко години има до тогава, трябва да използвате налично време, за да станете щастлив човек.

Сега пред вас са отворени огромен брой възможности, позволяващи ви да изградите такъв живот, какъвто бихте искали да имате.

Всяка сутрин тази фраза трябва да ви кара да правите това, което искате да правите.