Някога срещата между мъж и жена е била престъпление, което се преследва по реда на съществуващите тогава наказателни закони. Според тогавашните обществени порядки жената, която разрешава на мъж да ѝ купува храна, напитки и подаръци, и да се среща с него пред други хора, е на крачка от проституцията и може да бъде арестувана.

Днес, за щастие, това се нарича романтика, а от гледна точка на психологията, пълноценна връзка. И е необходимо не само да се развива, но и да се пази.

10 признака, че връзката е пълноценна

1.Пълно доверие на половинката

Във всеки един момент може да се обърнете към половинката за помощ и подкрепа. Дори и ако сте направили глупост и не знаете как да постъпите. В неговата компания се чувствате комфортно.

Това, което ви се вижда черно в ежедневието, в компанията на половинката става сиво, а след това и бяло, тъй като няма нерешими проблеми.

2.Усещате обич и любов от негова страна

Макар и с половинката да сте напълно различни хора, с него се чувствате приятно, а също усещате, че ви обича. И не частично, а в пълен обем. С всички странности и особености.

И дори някои странни ваши идеи се възприемат не като досадни, а като напълно реални, които могат да бъдат реализирани.

Проявления на чувствата като силна прегръдка, целувки, неочакван подарък или чаша кафе в леглото, означават толкова, колкото и интимна близост.

3.Взаимно разбирателство

И може би, това е изкуство, което се развива и усъвършенства. Поощрявате половинката да научи за вас повече, да разбира мислите и чувствата ви, да се погрижи за техните интереси и потребности. Това ви позволява да израствате като личности.

4.Наслаждавате се на връзката

Носи ви радост и удоволствие. Срещите с половинката са винаги сладки и приятни. И няма значение къде се срещате – в киното, в кафенето или на прага на дома.

Веднъж на месец, веднъж на 3 дни, или всеки ден – сутрин или вечер.

5.Цените половинката

И той цени вас. Но независимо от колко време сте заедно, желаете да научите повече един за друг. Но това не е опит за налагане на контрол, а любов.

6.Взаимно доверие

И умеете да пазите тайни. Можете да разкажете за своите слабости и да откриете най-уязвимите страни на своята душа.

Половинката ще ви разбере и ще ви подкрепи. При условие, че няма скелети в гардероба, които да доведат до обрат във взаимоотношенията.

Изследване на учени от Университета на щата Илинойс показва, че ако двамата партньори са честни един спрямо друг, то имат големи шансове да останат заедно.

7.Близост не само в леглото

Можете да си говорите на всякакви теми, без капка притеснение. Да обсъждате всякакви ситуации, включително и такива в леглото. Да предлагате варианти, да споделяте желания и смело да ги реализирате.

8.Взаимни спорове

И това е нормално. Разбира се, не с рязък тон, а с уважение към събеседника. Всеки партньор има право да отстоява своето лично пространство. Ако постоянно се съгласява с другия, това означава, че крие своите истински емоции и чувства. Все пак не може да има пълно съвпадане по всички теми.

Най-доброто време за телефонен разговор след среща, това е в рамките на 2-3 дни, показват изследванията. Но ако жената не отговаря на обажданията на мъжа след 2 позвънявания, най-вероятно тя не желае да има нищо общо с него.

9.Приемате миналото на половинката

Миналото не може да бъде поправено. Фактът, че в миналото половинката е имала друга връзка, трябва да се приеме.

Ако отказвате, дори да чуете, че човекът до вас е имал връзка, то това означава, че не приемате един голям период от неговия живот.

10.Не се опитвате да го промените

Може би, това е основният признак на пълноценната връзка. Половинката може да има други стимули за промени. Не трябва да се правят опити за налагане, тъй като това може да доведе до постепенно охладняване на отношенията.