Знаменитостите в САЩ, прибягващи до методи за подобряване на собствения външен вид, за да се появят на червеното килимче, започнаха да се подлагат на нова процедура за увеличаване на бюста, но… резултатът продължава само една нощ.

Доктор Норман Роу, пластичен хирург от Ню Йорк, се смята за изобретател на новия метод, предполагащ въвеждането на около 0.5 литра солен разтвор в областта на гърдите.

Процедурата отнема около 20 минути и спомага за увеличаване на размера на бюста с 2 размера.

За тези, които могат да си позволят такава инжекция – една процедура струва около 1600 долара и отнема малко време, но осигурява само временен ефект. Именно това привлича младите знаменитости, които не желаят да лягат под ножа, но желаят да постигнат същите резултати, които осигурява операцията, но само за определено мероприятие.

Въпреки че известните личности възползвали от тази процедура за трансформация на собствения си образ на червеното килимче, не говорят официално за това, холивудските светски хроникьори твърдят, че звезди като Майли Сайръс и Кендъл Дженър.

Но Нилеш Соржита, лондонски пластичен хирург, изказва известни опасения относно новата процедура – „Подобен метод предполага въвеждането на игла със значителен размер, което е възможно да предизвика кръвотечение. Това може да предизвика поява на хематоми, а впоследствие значително натрупване на кръв в организма“.

Той добавил - „Доколкото тази процедура не се регулира от законодателството, не съществуват изследвания, демонстриращи как соленият разтвор взаимодейства с тъканите и глетките на гърдите“.

Въпреки че дадената процедура се провежда в САЩ, тези, които се подлагат на нея невинаги могат да бъдат сигурни какво точно им се въвежда.
Други методи за по-трайно увеличаване на гърдите са чрез използвани на кремове, чиято активна съставка са фитоестрогени, тоест такива, които са на растителна основа.

Разликата между синтетичните стероидни естрогени е, че първите нямат почти никакви странични ефекти. А резултатите, които могат да се постигнат чрез тяхното нанасяне са по-трайни, но същевременно не се появяват веднага, а няколко месеца след започване редовното използване на съответния крем и ефектът се запазва също за този период от време.

Също така има кремове, които увеличават циркулацията на кръвта в гърдите, те притежават по-слабо изразен ефект, като уголеменият бюст се връща към предишните си размери в рамките на няколко дни.

За най-добри и качествени се смятат кремовете, които са смесени – съдържат растителни съединения, подобни на женските хормони и допълнителни компоненти, които увеличават циркулацията на кръвта, подобрявайки състоянието на кожата.

За най-ефективни и с най-малък риск от странични ефекти се смятат кремовете, състоящи се изцяло от екстракти от билки.

Ако употребявате подобни кремове можете да очаквате уголемяване на обиколката на бюста с до 0.5 см седмично, но само през първите 3 седмици, след това не повече от 1 сантиметър за период от 7 дни.

Таблетки за увеличаване на гърдите

Учените смятат, че приемът на препарати, съдържащи фитоестрогени, тоест с идентичен състав на кремовете, не осигуряват ефект на уголемяване на гърдите.

За сметка на това продължителният техен прием може да изложи на сериозен риск здравето ви, поради факта, че определени растителни съединения имитират напълно естрогена, потискайки по този начин собственото образуване в тялото. Резултатите от подобни въздействия са нарушаване на хормоналния фон.