Докато все повече магазини и заведения в крайбрежните райони на Испания предлагат все повече и повече британски продукти, британски закуски и британски специалитети, ако искате да се избавите от няколко излишни килограма традиционната испанска кухня е далеч по-подходяща.

Много туристи в Испания се насочват към вътрешността на страната и се надяват да се докоснат до автентичната местна кухня.

А тя от своя страна е считана за много здравословна и ефективна в борбата с килограмите. Нека видим няколко типични испански специалитета, които ще ви бъдат полезни в това да получите фигурата, за която винаги сте мечтали.

Тапас - вкусни, разнообразни и винаги в малки количества. Тапас са мезета, които испанците поставят всеки ден на трапезата.

Високото съдържание на зехтин и зеленчуци ги прави много добър избор за любителите на диетичното хранене. Сред популярните тапас са гъбите в чеснов сос и пълнените пиперки.

Доматите - те са царят на всички плодове и зеленчуци в Испания. Вкусният плод или зеленчук (както ви харесва повече) е неразделна част от испанската кухня.

Той е основа на прословутата испанска супа Гаспачо. Пикантното изкушение е доста засищащо и пълно с витамини. Освен това супата Гаспачо е една от най-добрите супи, които могат да ви дойдат на ум когато стане дума за отслабване.

Паеля -  още една добра идея за отслабване идваща от испанската кухня. Обикновено средиземноморското изкушение се поднася с голям набор от морски храни (раци, скариди, миди) или пък с пилешко месо. Във всички положения обаче е един отличен избор за обяд всеки ден.

Портокали - една от страните, които произвеждат и консумират най-много портокали в света е Испания. Вкусният цитрусов плод е вълшебен десерт, който съдържа минимално количество калории, но за сметка на това съдържа цял тон витамини.

По няколко портокала на ден ще ви заредят с голяма порция фибри, които ще ви поддържат сити. Освен на линията, портокалите ще се отразят добре и на кожата. Консумирани редовно, те ще ви придадат уникален блясък.

Пълнени гъби - Кой не обича гъби?

Те са една от най-вкусните и ароматни храни, които често се използват за аромат на ястията, но когато основното ястие е пълнени гъби поръсени с малко сирене това вече е наистина изкушаващо. Освен това гъбите са един доста диетичен еквивалент на месото и можете да ядете до насита. Е, все пак не прекалявайте със сиренето от горе.

Ако включите тези 5 традиционни испански храни в ежедневното си меню, можете да отслабнете бавно, но с добри резултати за дълъг период от време.