Отслабването винаги е било много трудна задача и по тази причина съществуват хиляди различни диети. Всяка се опитва да отърве своите последователи от излишните мазнинки, но не всяка е добра за вашето здраве. На практика големият избор от диети има и добра страна. Можете да изберете вариант, който най-много допада на вашите потребности и лични нужди и така да стопите излишните мазнинки с по-малко усилия. За сега обаче единствената диета, което има 100% ефект при всички е тази, която ви учи да изгаряте по-малко мазнини, от колкото поемате. Тъй като повечето риби са доста ниско калорични, то замяната на пържолата с една риба може да има добър ефект, разбира се ако не удвоите количеството на консумираната храна. Ето и няколко съвета как да свалим някой и друг килограм с риба.

1. Заменете обичайната пилешка, телешка или свинска пържола с риба. Започнете с една порция риба седмично и постепенно започнете да се храните с три - четири порции на седмица. Не само, че ще отслабнете, но и ще направите голяма услуга на сърцето си. Всъщност завишената консумация на риба би трябвало да е част от всеки разумен план за сваляне на килограми.

2. Приготвяйте рибата по здравословни начини. Добавете съвсем незначително количество мазнина, за подправки използвайте ароматни билки и вместо да пържите рибата я изпечете във фурната, може и увита във фолио. При пърженето дори и най-диетичната риба ще поеме огромно количество вредни мазнини и  после ще се чудите защо диетата няма ефект.

3. Избирайте мазна риба. Мазнината в рибата е полезна за сърцето и същевременно намалява апетита. В мазната риба се съдържа голямо количество омега-3 мастни киселини, които са изключително полезни за вашето здраве.

4. Добавяйте към рибата здравословна гарнитура. Смачкани варени картофи с подправки, пресни или задушени зеленчуци, пълнозърноста филийка хляб и сте готови за един питателен и изключително здравословен обяд.