Увеличаването на мускулната маса позволява човек да изглежда по-млад, заяви професор от университет в Япония. Препоръчва редовно да се правят физически упражнения и да се приема необходимия за растежа на мускулите протеин.

Със спорт и протеини към подмладяване на тялото

Според изследванията, спортните занятия подобряват еластичността и структурата на кожата. Упражненията за мускулна маса правят кожата по-дебела, благодарение на повишаване на компонента под название бигликан.

При хората с по-дебела кожа пигментните петна са по-малко, както бръчките и неравностите.

За красива фигура и правилна стойка са необходими мускули. За тези, които желаят да отслабнат е важно да обръщат внимание не толкова на теглото, а на увеличаването на количеството мускули и намаляване на мастната тъкан.

Физическите упражнения изгарят мазнините, отбелязва японският професор.

Набавянето на протеин прави процесът на формиране на мускулите по-ефективен. За тази цел можем да похапваме риба или месо с размера на дланта.

Освен това съществуват прахообразни протеинови добавки, които се смесват с вода или с мляко и се разбъркват до разтваряне.

Възможно е също така да се приемат протеинови барове, млечна суроватка, казеин и соя.

Храненето след физическо натоварване още повече активизира синтеза на мускули. Този процес продължава 2 дни след тренировка.

Когато пропускаме занятия със спорт, е необходимо постоянно да си набавяме протеин. Така мускулите ще се формират по-добре.

Настроението се подобрява също с протеин

В съчетание с тренировката е препоръчително да се употребяват млечни продукти, които са богати на аминокиселината левцин, стимулираща мускулния синтез.

Усвояването на месо, мляко и риба изисква определено време, но аминокиселините и протеинът се абсорбират бързо, и в това е тяхното предимство.

Също те притежават функция по активиране на синтеза на мускули, затова могат да се използват, ако не разполагаме с време за измисляне на меню.

Още един приятен бонус от физическите упражнения ученият сочи подобряване на настроението и концентрацията, а също и намаляване на стреса.

И накрая, благодарение на спорта се ускорява обмяната на веществата. Ще спрем да пълнеем, дори и да ядем толкова, колкото и по-рано.