Учените определят секстинга – SMS-и с еротично съдържание, и обменът на голи снимки като норма на новото време.

Изпращане на снимки на пенис онлайн – диагноза ли е

От друга страна, има едно явление, което произхожда от миналото, което трудно да се сметне за нормално, защото става въпрос за игра в една врата. И това са т.нар. dick pic – представляват снимка на полов член, изпратен от мъж на непозната или позната жена без повод, и още повече молба.

Според ново изследване повечето, които изпращат такива снимки са нарциси и сексисти. Или най-малкото тези мъже са по-нарцистични и имат повече сексистки предразсъдъци от техните колеги, на които наум не им идва да изпращат такива снимки.

За да направят това заключение, учените правят 4 проучвания сред 1087 хетеросексуални мъже, които трябвало да определят техни значими личностни характеристики.

И доколкото 48% от доброволците признали, че изпращат снимки с еротични съдържание без съгласие без съгласие на жената, с която си общуват онлайн, селекцията се оказва равномерна.

Основна мотивация за изпращане на такива снимки

Анализът на данните показва, че основна мотивация за изпращане на снимки на пениса на позната или не много девойка е транзакционност.

В повечето случаи мъжете се надяват получат същата снимка, тоест на гола жена като отговор.

Изпращащите снимки на своя пенис са напълно сигурни, че голите снимки спомагат за възбуждане на събеседничката – 82% от запитаните. Но всъщност жените не оценяват подобни жестове, дори се възмущават и може да прекратят онлайн разговора.

Останалите 18% от мъжете изпращат dick pic за собствено удоволствие. Освен това, от 100% изпращащи, взели участие в проучването само 25% изразяват надежда за положителна реакция от отсрещната страна.

Мъжете изпращат фото на своя пенис, за да предизвикат възмущение и психологически дискомфорт у жените, но невинаги го осъзнават.

Силният пол обича да рискува, когато става въпрос за започване на нова връзка с жена. Но в интернет и в социалните мрежи е много по-лесно, пращаш снимка, макар и с такова съдържание и просто очакваш отговор.

Няма нужда да се подбират подходящи думи, изрази и интонация, както трябва да е при живо общуване.