Учени от Медицинския факултет на Харвардския университет обясниха причината за разстройството под форма на генитално възбуждане, при което жената може да получава до 100 оргазма на ден.

До настоящия момент оставаше неизвестно какво води до синдрома на постоянно генитално възбуждане. Това затрудняваше търсенето на лечение на това заболяване.

Какво кара жените да получават до 100 оргазма дневно

В изследването взели участие 10 жени, страдащи от този синдром под формата на пристъпи на неконтролируемо възбуждане с продължителност от няколко минути до няколко часа, дори и по време на сън.

8 от участничките съобщават за повече от 30 оргазма дневно. Нито един от съществуващите методи на лечение – наркотични препарати, инжекции ботокс и психотерапия не давали ефект.

При 9 от 10 от участничките се наблюдават болки и изтръпване в областта на таза, седалищните части, краката и гърба.

В рамките на изследването, което включва и ЯМР, се установява, че от 9 от 10 от участничките имали увреждания в областта на долния отдел на гръбначния мозък или на нерви, контролиращи интимната възбуда и оргазъм.

Скрити нервни заболявания в основата на постоянните оргазми

Най-често се откривали кисти на Тарлов – периневрални образувания в областта на кръстния отдел на гръбначния стълб.

Тези, изпълнени с течност, образувания притискали нервите и водели до нарушаване на сексуалната функция, а също засягали пикочния мехур и червата.

При две жени се установява сензорна полиневропатия, при която става въпрос за множествени увреждания на нервите.

При едната от жените се установява скрита спина бифида, при друга пък дискова херния в долния отдел на гръбнака, което също предизвиквало изтръпвания мравучкане в краката или в стъпалата.

Така разстройството под формата на постоянна генитална възбуда на практика във всички случаи се оказва неврологичен проблем, свързан с увреждане на нервите.

В два случая след изясняване на причината за болестта лекарите успяват напълно да избавят пациентките от нея, и по-точно чрез премахване на кистите в гръбначния отдел.

В 6 от случаите симптомите били отслабени с аналогични процедури. Изследването показва, че при синдромът на постоянна полова възбуда задължително трябва да се направи консултация с невролог, който е добре да назначи ЯМР.