Обичате се с вашия мъж, но вашата потребност от интимна близост е по-голяма, отколкото на партньора. Как се действа в такава ситуация и може ли да се разреши този конфликт, разказва семейният психолог Мишел Вейнер-Дейвис.

Нищо лично

Различията в темпераментите са обичайно явление за много двойки.

И макар и вашите желания по-често да се разминават, отколкото да предизвикват ответна реакция от страна на любимия човек, е добре по-често да напомняте на себе си, което в никакъв случай не е свързано със загуба на интерес към вас.

Проблемът може да се заключава в особеностите на физиологията – например, недостиг на определени хормони. Това могат да бъдат и психологически трудности, които се отразяват на неголямата нужда от интимна близост. Най-често вашият партньорът също страда от това.

И той би искал да ви дава това, което не ви достига, но не успява, в резултат се чувства виновен и изобщо непълноценно. И дори и да не трябва да говори за това.

Бъдете внимателни с платоничните отношения

Ако жената има по-малка потребност от интимна близост, е препоръчително мъжът да пробва да бъде по-загрижен за нея и да ѝ обръща повече внимание. За много жени това е пряко свързано с физическо привличане.

Мъжът е добре да се постарае колкото се може повече да ѝ доставя удоволствие и да ѝ помага да се чувства себе си, като обичана и защитена. От мъжа трябва да идва инициативата за съвместно ходене до любими места, букети като изненадващи подаръци.
Вниманието от страна на мъжа е най-добрият афродизиак за жената.

Ако сте връзката ви преминава през криза. Тогава вие най-вероятно се чувствате отхвърлени и дори предадени. Затова най-вероятно отговорът ви ще е, че последното, на което сте способни, това са нежността и загрижеността.

Но именно това може да се окаже ключът мъжът ви отново да ви пожелае интимно. Но в този случай имате само 2 пътя – да се отдръпнете от партньора, наказвайки го за неговата студенина, или напротив да станете по-внимателни.

Ако една жена пожелае сексът ѝ да стане още по-наситен, подходяща е точно същата тактика. Оплакванията и критиката оказват само негативно въздействие.

Мъжът е възможно нищо да не отговаря, но да се чувства виновен и да започне да ви игнорира не само в интимната сфера. Така че защо не опитате да погледнете на ситуацията от различен ъгъл?

Постарайте са да бъдете по-добри към любимия човек. По-често му говорете приятни думи, правете комплименти, благодарете и за най-малките проявления на внимание.

Ине бързайте с критиката. Ако ситуацията се усложнява, можете да започнете разговор, но изключително деликатно.

И е важно да започнете не с това, какво е престанало да ви харесва в леглото, а се поинтересувайте - може би него–нещо го потиска. Дайте му да разбере, че сте готови да го изслушате и да окажете подкрепа.

Концентрирайте се върху партньора

Спрете да поемате инициативата в секса, като изобщо е по-добре да проявявате към тази страна на отношенията толкова жив и значим интерес.

Понякога на партньора просто му е необходимо повече време, за да почувства отново тази потребност. Дайте му възможност да поеме инициативата пръв. Още повече, че това ще му е по-лесно, тъй като е изчезнал натискът от ваша страна.