На много хора сексът сред природата им изглежда като романтично приключение. Но за съжаление то може да се превърне в начало на продължителна и неприятна борба с последствията от неудържимата романтика.

Какви са възможните последствия от екстремния секс?

Секс в гората

Интимните ласки сред природата могат да се превърнат стимулатор на сексуалните отношения – това е и екзотика и приближаване до естественото, и покачващият се адреналин от страха да не бъдете забелязани.

Но дори и ако сте планирали всичко и сте спазили всички правила за безопасност, рискът от получаване на възпалителни и инфекциозни заболявания остава висок.

Освен това тесният контакт с представителите на флората и фауната може да затрудни получаването на удоволствие. И е възможно някои насекоми да бъдат доста по-радостни от процеса на вашето съвкупление, отколкото самите вие – сладки и ухапани.

Жените, решили да се отдадат на партньора си сред природата всъщност ги очакват 2 големи неприятности - възпаление на маточните придатъци, поради възможното преохлаждане и цял букет от инфекциозни заболявания, заради пълната липса на хигиенни условия.

Секс на плажа

Звучи романтично, нима не е истина? Пясък, слънце и звезди, този романтичен фон е описан в доста романи и е използван за сюжет на филми.

Сексът на плажа е толкова популярен, че в негова чест е била назована напитка – алкохолен коктейл, в чийто състав влиза водка, портокалов сок и такъв от боровинка и ракия от праскова.

Но плажната страст крие в себе си множество опасности. Да не забравяме, че пясъкът и камъчетата на повечето плажове, които не се стопанисват от концесионери, са пълни със счупени стъкла, боклуци, капачки от бутилка, от които е възможно много лесно да се нараните.

Освен това комарите, паяците и прочие насекоми вероятно няма да осъзнаят деликатността на момента и ще ви направят доста неприятно впечатление.
Но основната заплаха са бактериите.

Попадайки заедно с песъчинките по интимните места, е възможно да предизвикат раздразнение и да станат причина за възпалителен процес.

Вероятността патогенните микроорганизми да проникнат в тялото ви е много голяма, а сред заболяванията, които впоследствие могат да възникнат са цистит, чревни инфекции и дори хепатит А, ендокардит и много други.

Секс във водата

Забавно и интересно занимание, но ако желаете интимните ласки да не са опасни за здравето ви, то тогава възникват редица трудности. Сама по себе си водата не представлява проблем, а това, което се намира в нея.

Интимната наслада в басейн или джакузи създава редица предпоставки за заразяване. Неправилно дезинфекцираната вода не намалява, а увеличава количеството на бактериите и другите микроорганизми, съдържащи се в нея.

Но дори, ако във водата концентрацията на хлор съответства на установените нормативно стандарти, то рискът от инфектиране остава доста висок.

Хлорът унищожава и полезните бактерии, променяйки естественото рН на влагалището, което е възможно да предизвика свръх растеж на гъбички и съответно развитие на микотична инфекция, която е характерна с изключително неприятните си симптоми.

Сексът в море, река, езеро или язовир, тъй като в България езерата са малко, също е възможно да създаде здравословни проблеми.

Естествените водоеми изобилстват от всевъзможни микроорганизми, представляващи риск за здравето на човека. Поради анатомичните си особености жените са по-възприемчиви към инфекции по време на секс във водата.