През последните няколко дни температурите в страната се понижиха с около 10 градуса и се установи сравнително приятно време и засега жегата не е проблем за интимните отношения, но разгарът на лятото ни предстои така, че трябва да сме подготвени и най-вече да знаем как да се насладим на секса в лятната жега.

Неслучайно повечето хора свързват горещите летни нощи с най-върховното сексуално удоволствие, което някога изобщо са изпитвали през живота си, и такива интимни спомени им носят наслада до края на дните.

Горещите летни нощи, когато температурата на въздуха достига максимални стойности, много хора губят желание да правят секс. Експертите разказват как да се избегне това.

Сексуалната активност на мъжете често се оказва до известна степен понижена по време на голяма жега. Според сексолози в това няма нищо изненадващо.

Всичко се дължи на факта, че нивото на тестостерона, който се образува от мъжкия организъм, се понижава по време на жега. И се стига до по-голяма пасивност на мъжете, и дори временно загубват сексуално желание.

В жегата следва да се избягва употребата на каквито и да е медикаменти за повишаване на потенцията, тъй като значително повишават артериалното налягане, което може да се превърне в хипертонична криза или инфаркт.

Що се отнася до жените, жегата по никакъв начин не влияе на тяхното сексуално желание.

За бъде сексът в жегата по-приятен и за двамата партньори, следва, на първо място да се откажат от бързите темпове. По-добре е ласките да са бавни, и да се правят по-дълги почивки.

Това ще позволи избягване на прегряване и ще спомогне за спестяване на сили. Също могат да се охлаждат един друг, прекарвайки кубчета лед по тялото на партньора.

Голямо значение има и изборът на правилна поза. Сексолозите препоръчват в жегата да се откажем от позите, предполагащи твърде тесен телесен контакт.

Добър вариант са кучешката, ездачка и 69, като се стараете да предизвикате да се накланяте прекалено много над партньора.

В жегата също може да се мине и само с орален секс, тъй като не е толкова изморителен и не изисква толкова голямо физическо натоварване. Това може да бъде именно средството, което ще удовлетвори и двамата партньори.

Не трябва да се забравя и за охлаждането. Най-доброто средство е прохладният душ. Затова и при екстремална жега може сексуалните ласки да се пренесат във вана или в душ кабина.

Добро средство за охлаждане са и прохладните повърхности, затова и в жегата трябва да се прави секс на каменен под или на теракот.

По-смелите партньори могат да изберат секс сред природата. Освен романтичната обстановка, ще ви бъде осигурена естествена вентилация.

Но мястото за интимните ласки, трябва да е уединено, за да не шокирате преминаващите покрай вас деца и възрастни.

И също така не трябва да нанасяте на телата си лосиони, кремове, или пък да използвате парфюми, не се препоръчват и спиртните напитки, експертите препоръчват, дори и бирата да се спре.

Що се отнася до отслабването на мъжката сексуална активност през лятото, това не се отнася за неговото начало, точно по време на първите жеги тя е най-голяма и повечето мъже изпитват нужда постоянно да правят секс, но ако жегите продължат по-дълго тогава, се наблюдава обратната тенденция.