Възможно ли е жената да се научи да изпитва оргазъм или да го направи по-интензивен?

Не е важно какъв именно оргазъм може да изпитва жената – клиторен или вагинален, ето какво е необходимо да се направи, за да достигне до него или да стане по-интензивен.

6 тайни на добрия оргазъм

1. Говорете за желанията си директно

Отървете вашия мъж от необходимостта да отгатва какво ви доставя най-голямо наслаждение.

За да разбере, че вашият любим, че вие се нуждаете от оргазъм и как той може да ви улесни в постигането му, е необходимо да проявяват инициатива. Насочвайте го, показвайте му какво най-много ви харесва. Ако не разбира от намеци – обяснявайте му с думи.

2. Спомняйте си усещанията

Практически на всяка жена са познати усещанията, които възникват при оргазъм по време на секс. Подобни тя може да изпитва при ласки, еротични и сексуални фантазии, мастурбация, при подмиване, при езда на кон или велосипед и т.н.

Първоначално се опитвайте как достигате до такива усещания, а след това се опитайте да ги повторите заедно с партньора.

3. Не мислете какво ще готвите утре и за ремонта, който правите в апартамента

По време на интимни ласки се опитайте да се откъснете от проблемите.

Ако главата ви е заета с мисли за това какво ще приготвите на децата утре за обяд, как по-бързо да довършите ремонта на жилището си, няма ли да влезе в спалнята точно сега събудилото се дете, постигането на кулминацията ще бъде много по-добри, а за някои жени, дори и невъзможно.

А ако това се съчетава още и с преумора, проблеми в отношенията с някой от близките, то оргазма вече със сигурност ще трябва да се простите. За насладата на първо място трябва да се настроим психически.

4. Не се опитайте да постигате оргазъм със силата на волята

Няма да достигнете върха на насладата с напрягане на мускули и присвиване на вежди. Успокойте се и се отпуснете максимално. Присъединете се към вашия мъж и забравете за оргазма, но сексът трябва да бъде спонтанен и радостен, а не гонка за медали.

5. Забравете за секса „на бърза ръка“

Ако мъжът е способен да „изстреля“ и да получи емоционално и физическо разтоварване за няколко минути, а на жената и е необходимо време, за да постигне оргазъм. Дайте на любимия да разбере колко е важна дългата прелюдия с целия арсенал еротични ласки.

Само с постигането на нужната степен на възбуда, жената може да получи сексуално удовлетворение. Това е особено важно, ако мъжът редовно завършва половият акт по-бързо, отколкото предвиждат, така да се каже, правилата на добрия тон.

6. Учете се да чувствате вашия мъж

Наблюдавайте го, ако смятате, че моментът е удачен, за да задоволите взаимно желанията си, то тогава действайте. Когато сексуалният импулс идва от жената, то вероятността от взаимна наслада е много по-голяма, отколкото когато изхожда от мъжете.

Ако виждате, че партньорът ви е уморен, то се постарайте да го разберете, като не изисквате от него невъзможното. Разбира се, той може да се вземе в ръце, за да не се изложи пред вас. Но все пак го имайте предвид и бъдете по-снизходителна, ако той не се представя както друг път в леглото.