Момче от любопитство успяха да напъха в пикочния си канал 53 магнитни топчета.

Магнитни топчета образуват цяла нишка в пениса на юноша

14-годишно момче от китайски град вечерта на 12 ноември си играе с магнитни топчета и от любопитство напъхва няколко в пикочния канал.

Когато юношата не успява да извади топчетата решава, че може да го направи, като използва други магнитни топчета, с които да привлече тези, които са влезли вътре.

За час момчето успява да вкара в своя пикочен канал 53 топчета, които навлизали все по-дълбоко.

Момчето не успява да направи нищо и си ляга, като решава да не казва на никого за това, което е направило.

На следващия ден момчето получава силно кръвотечение от пикочния канал. Налага се да признае всичко на дядо си, който веднага го откарва в болницата.

Там момчето, което вече изпада в критично състояние, е оперирано по спешност, от пикочния му канал хирурзите изваждат 2 нишки прилепени едно с друго магнитни топчета.

Според хирурзите това не е първият подобен случай в тяхната практика. Седмица по-рано в болницата е докарано момче с оплаквания за силни болки в корема. То признава, че повече от 2 месеца, в опит да проучи своята анатомия вкарвал в пениса си, магнитни топчета.

Изследванията показват, че магнитните топчета са образували сферично струпване. Лекарите успяват да ги извадят без масивна инвазивна интервенция, като просто надуват пикочния мехур на момчето с въздух.

Общо момчето напъхва в пикочния си канал 31 магнитни топчета. Сега вече е напълно здрав.

Защо игрите с магнитни топчета са забранени в САЩ след 2012 г.

Лекарите отбелязват, че популярните игри с магнитни топчета представляват голяма потенциална опасност за живота на децата.

Особено опасно е, когато тези магнити се поглъщат от децата. За разлика от другите чужди тела, магнитните топчета се привличат едни към други под действието на магнитните сили, което може да доведе до фатални последствия.

През 2012 г. САЩ забраняват игрите с магнитни топчета след хиляди случаи на поглъщане, някои от които са с летален изход.

Комисията за защита на потребителите у нас също периодично обявява за опасни различни  играчки, затова родителите е препоръчително да внимават, когато купуват игри на децата. Видно от гореописаните случаи и тийнейджърите не са застраховани от необмислени постъпки.