Тези съвети ще помогнат на жената правилно да се отнесе към измененията, които са се случили с тялото ѝ по време на раждане.

9 дълги месеца на очакване са останали зад гърба, радостта на майчинството ви изпълва. Но известно време след раждането вие така или иначе обръщате внимание колко силно се е променило тялото ви.

Увисналите гърди, стриите, широката талия, наднорменото тегло, пигментни петна на кожата леко помрачават първите ярки впечатления, които сте преживели след раждането на детето.

Но въпреки това е важно да помним, че майчинството дава на жената чувство за увереност, затова такива дреболии като изменения на външността, не трябва да развалят настроението.

Ето 3 съвета, които ще ви помогнат да заобичате своето тяло след раждането.

Игнорирайте медиите

В социалните мрежи и в медиите редовно се появява информация как една или друга звезда в кратки срокове след раждането се е върнала в предишната си форма.

Това много често обезсърчава и дори ядосва младата майка, която е толкова погълната от грижите за детето, че няма време за себе си, а какво да говорим за съставяне на диети и фитнес програми.

По-добре помислете, че за известните хора, които редовно се появяват на сцената и по екраните на телевизора, тяхната външност е начин да спечелят пари, който е понякога единствено възможен.

Безсмислено е да се сравняваме с тях, да се опитваме да им подражаваме, като игнорираме насъщните проблеми.

Затова не обръщайте внимание на подобни публикации в медиите, а ако някога поискате да промените нещо във външността си, до този въпрос винаги ще можеш да се върнеш.

Благодарете на своето тяло

Научете се да бъдете благодарни на своето тяло. Представете си само за минутка, че то не просто е дало нов живот, а вътре във вас се е формирало и се развива дете.

Любувайте се на гърдите си, тъй като сега те дават това, от което има нужда именно сега – не само от храна, но и от емоционален комфорт.

Не се срамувайте да заставате зад огледалото и с любов разглеждайте своето тяло, то е наистина уникално и достойно за възхищение.

Именно то е могло да свърши толкова трудна работа, за да даде живот на новия човек.

Научете се правилно да формулирате мисли

Към недостатъците на тялото можем да се отнасяме различно. Например, някои майки с погнуса разглеждат стриите на кожата, а други подхождат към този проблем с хумор и ги наричат „тигрови ивици”.

Справянето със стриите е трудно, и повечето жени живеят с тях цял живот. И затова е доста по-лесно да се отнасяме към този козметичен проблем позитивно, отколкото да ненавиждаме бременността, заради която са се появили.

Представете си как искате да видите своето тяло в скоро време, и намерете подходящите добри думи за тази цел.

Избирайте с кого да общувате

Постарайте се поне за известно време да ограничите общуването с приятелки, които само смятат калории, постоянно са недоволни от своето тяло и постоянно водят разговори и се ограничават във всичко. Особено ако си позволяват да правят забележки по ваш адрес.

Създайте си нови познанства или подкрепяйте отношения с хора, които разбират ситуацията, обичат ви на всяка цена, подкрепят доброто настроение, даряват положителни емоции и ще се погрижат за вас.