Дори най-мързеливите ще станат по-стройни. За да се сдобият с привлекателен корем, много хора живеят буквално във фитнеса, ядат непрекъснато зелени салати, като добавят към тях зехтин. Това ли е обаче нормалният и най-вече правилен път към физическо съвършенство?

Може би не, ако не разполагаме с време за упражнения и за промяна на хранителния режим, нервите сякаш няма да ни стигнат, както и силите, следва да се възползваме от тези елементарни трикове.

Ще са ни от помощ да постегнем корема до по-прилично състояние. Истината е, че не трябва да се разчита на кардинално справяне с мастните запаси, но все пак е едно добро начало.

Как да се справим с провисналия корем – бързо и лесно

1.С изправен гръб

Изправяйте раменете и гълтайте корема във всеки един момент, в който се сетите. Не можете или не искате да си спомните, купете си коректор за стойка, продава се в на практика всяка аптека.

Подценяваме често значението на правилната стойка, макар и да е от голямо значение. Изправеният гръбнак помага за увеличаване на ръста, за придаване на форма на гърдите и да направим корема визуално по-плосък.

Мускулите имат памет, включително и за стойката. Така след 2-3 седмици коремът ще придобие желаните от нас фитнес черти. Най-малкото при поглед отстрани.

2.Повече вода

Най-вероятно ви е омръзнало да слушате, че трябва да пиете по 8 чаши вода всеки ден, но е факт, че след първият намек за недостиг на вода, тялото започва да складира от живителната течност, включително и на корема.

Ако провокираните от недостига на вода отоци по ръцете и краката са познати на почти всички нас, то подуването в областта на пресата рядко се забелязва, а не трябва да е така. Именно там често се крие отговора за подутия корем.

3.Редовно до тоалетна

Това е важен момент за постигането на плосък корем. Организмът е много търпелив, и ако сте го научили да търпи позиви за уриниране, то ще ви сигнализира само в краен случай.

През останалото време стените на пикочния мехур ще се разширяват, визуално следствие от което е прекалено кръглият корем.

Уверете се, че често посещавате тоалетна, минимум по 5-7 минути дневно, тази честота се смята за нормална.

4.Добро сдъвкване на храната

Колкото по-качествено смиламе със зъбите храната, която консумираме, толкова по-малко място ще заема в стомаха. Това означава, че препълненият стомах няма да става причина за подуване на корема.

Освен това колкото по-добре сдъвкваме, толкова по-малко ще изяждаме, преди мозъкът да ни сигнализира, че сме сити. Това ще ни позволи да не трупаме излишни калории, което в перспектива също влияе на състоянието на корема.

5.Дишане с носа

На пръв поглед много странен, но ефективен съвет. При дишане поглъщаме въздух, който става причина за подуване на корема. Поради същите съображения не се препоръчва да се набляга на дъвките.

6.Контролирайте хормоните

Отклонението на женския хормон естроген от нормалните нива често води до поява на т.нар. висцерални мазнини – мастна тъкан, която се отлага предимно по корема. Затова може да се наложи да посетим личния лекар, който да ни изпрати на изследвания за нивата на естрогена и при необходимост да се коригира до нормални стойности.

7.По-дълго в легнало положение

Легнете по гръб, сложете краката някъде на високо – на възглавница или на диван, а под кръста бутнете навита на руло кърпа. Обърнете внимание на корема – в тази позиция изпъква, но става почти равен.

По минути от тази мързелива гимнастика дневно и скоро мускулите на корема ще започнат да привикват към тази позиция, да си спомним за мускулната памет.

Японците считат подобно упражнение за гаранция за стройна фигура и прекрасна стойка, което съгласете се няма да бъде излишно.

Лятото вече навлиза в заключителната си фаза, но на някои от нас все още им предстои лятната почивка, и ако разполагаме с известно време, то може да опитаме да постегнем корема.