Чувствените устни като на холивудски звезди са мечта за много момичета и млади жени.

Устните могат да станат по-големи не само на снимка с програми за обработка на изображения, но и в действителност при спазване на някои препоръки.

Увеличаване на устните – как да се постигне максимално бързо

1.Опитайте пилинг за устни

Гладката кожа на устните по-добре отразява светлината, благодарение на което този изкусителен детайл на женското лице изглежда по-обемен.

Да, и самите устни изглеждат по-плътни и по-обемни. На тях отлично изглеждат и нетрайните червила.

За пилиг за устни - използвайте мека четка за нанасяне на грим и специален ексфолиант или захаросан мед. Нанесете средството за устни и го масажирайте за около минута с четка.

След това изплакнете с топла вода и нанесете балсам с витамини и минерали.

2.Използвайте пълнители

Пълнителите за устни се появиха на пазара сравнително неотдавна. Това са средства, които са създадени специално за увеличаване на размерите на устните.

Действат на принципа – дразнене на кожата. В тях се съдържат козметични агенти, които предизвикват приток на кръв към устните, а също и допълнително заглаждат тяхната повърхност.

Благодарение на този ефект устните изглеждат по-обемни и по-привлекателни.

Търсете пълнители, в състава на които има добавки ментол и джинджифил, а като допълнителни съставки – екстракти от растения, хиалуронова киселина и натурални масла.

В кожата на устните има повече от милион нервни окончания, те са 100 пъти по-чувствителни от връхчетата на пръстите.

3.Прибягване до хайлайтър

Ако ефектът на мравучкане на устните и изтръпване след използване на пълнител, не ви допада, изразителност може да се постигне с помощта на хайлайтър.

За тази цел следва да се нанесе непосредствено над „дъгата на Купидон” – арката над горната устна, както в съвсем малко в центъра на долната устна. Ще се получи наистина възхитително.

4.Избирайте правилните нюанси на червилото

На подиума на Висшата мода действа правилото – черното ни прави по-стройни, а бялото по-пълни. Същото се отнася и за избора на червило.

Светлите нюанси правят устните по-чувствени и по-обемни, докато тъмните „отнемат” обем, зрително ги правят по-тънки.

Желаете да постигнете обем на устните с помощта на червило? За предпочитане тогава са розовите нюанси, както и тези с цвят на светли корали.

Ако пък желаете да поставите основен акцент на усмивката, тогава за предпочитане са червилата с цвят на малина, класическото червено и алено. Не забравяйте предварително да използвате молив за очертаване на контура на устните.

Рисунъкът на кожата на устните е толкова уникален, колкото и отпечатъка на пръстите. Не могат да бъдат намерени двама души с еднакви отпечатъци на пръстите, дори и да са близнаци.

5.Лакирайте устните

Лаковете за устни имат немалко предимства. Но най-важното те осигуряват наситен пигмент като качествените червила за устни и същевременно 3Д-ефект като гланц.

Изглеждат ярко, изкусително и претенциозно. Когато се използват обаче, трябва да се спазва чувство за мярка.

Не са подходящи за ежедневна употреба, тъй като формулата е лишена от овлажняващи вещества, и затова може да се стигне до изсушаване на устните. Това е средство, което може да се използва, когато излизаме навън.

6.Контурна пластика

Ако всички предходни методи се отнасят към „леката артилерия” за уголемяване на устните, то този вече е тежката. Предполага нарушаване на целостта на кожата на устните. Тази процедура има и своите предимства – резултатът се запазва от 6 месеца до година.

По време на разкрасителната процедура се въвежда подкожно гел на основата на хиалуронова киселина. Кожата на устните се заглажда, бръчките и вдлъбнатините изчезват, устните стават по-плътни, по-обемни и по-еластични.

По пожелание с помощта на гел може да се коригира тяхната форма – например, за отстраняване на асиметрия.

7.Татуировка на устните

Понякога за получаване на желания обем, жената е достатъчно да обозначи контура на устните. Това се отнася особено за случаите, когато цветът на устните е неравномерен или са прекалено бледи. За справяне с този проблем може да се прибегне до перманентно тату.

Подбира се пигмент, който подчертава устните и се нанася на подготвената кожа. В зависимост от желания ефект, пигментът може да се нанесе със стандартния инструмент за татуировки. Ефектът се запазва до 3 години, след което процедурата може да се повтори.