Преобладаващата част от мъжете не се нуждаят от специална сутрешна подготовка за работния ден.

Но експертите твърдят, че е необходимо всеки мъж трябва да има свой сутрешен ритуал, който ще спомогне за цялостна промяна на живота към по-добро. Също така ще му помогне да изглежда по-добре и да се чувства превъзходно.

1. Аеробни упражнения

Този тип физически натоварвания сутрин са отличен способ не само за поддържане на тялото в отлична физическа форма, но и помагат за винаги бодро и приповдигнато настроение, заради притока на ендорфин, който прави кожата значително по-чиста.

Сутрин следва да се предпочитат именно кардиотренировките, защото именно през това време се изгарят най-голямото количество мазнини.

2. Обилна закуска

Първото хранене трябва да бъде задължително и ежедневно. Най-добър негов вариант се смята съчетанието на бавни въглехидрати с лесни за усвояване от организма белтъци.

Така например, може да се опита закуска с овесени ядки с кисело мляко и плодове, или омлет със зеленчуци. Ако сутрин изобщо нямате време за приготвяне на храна, тогава следва да предпочитате бързите протеинови смутита.

3. Миене на зъбите

Задължителен сутрешен ритуал за всеки. Необходим е не само за профилактика на заболявания на устната кухина, но също и за ослепителна усмивка.

4. Крем за клепачи

Кожата около очите се отличава с особена чувствителност и тънкост, поради тази причина е едно от първите места, на които се появяват признаци на стареене.

Кремът спомага за омекотяване и овлажняване на тънката и суха кожа, като се предотвратява появата на бръчки. Особено ефективни са средствата с ретинол.

5. Бръснене

Според статистиката преобладаващата част от жените обичат мъжът до тях да е гладко избръснат. Представителите на силния пол трябва да се грижат не само за гладкостта на лицето си, но и за порасналите косми в носа и ушите, същото се отнася и за срастването на веждите.

6. 100 клякания

Възможно е на някои този съвет да им се стори остарял, но именно благодарение на това упражнение, като допълнение към сутрешната аеробика, помага за сдобиването с така мечтаната коремна преса, която кара повечето жени да полудяват.

Също помага и за поддържането на стойката през целия ден изправена, което спомага за визуално увеличаване на ръста и допълнителна увереност.

7. Обядът е най-добре да е домашен

Домашната храна позволява икономията на огромно количество излишни калории, а също и на натрий, с който прекаляват хората, които предпочитат да обядват в заведенията за бързо хранене.

Дори ако обяд се приготвя у дома и се взима на работа само 2 пъти седмично, спомага за отслабване с няколко килограма, а също и за възвръщане на нивата на холестерола към нормалните, макар и последното да не е особено сигурно, тъй като твърдението, че липопротеините с ниска плътност се влияят от хранителния режим, е подложено на все по-основателна критика от страна на научната общност.

Мъжете не трябва да забравят също така, че е добре да си лягат на време, за да могат да получат така очакваната от повечето от тях сутрешна ерекция, която няма как да настъпи при натрупано недоспиване от предния или няколко предходни дни.

И в този смисъл за нормалното функциониране на мъжката полова система своевременното лягане е задължително.