Разбира се, първи са лекарствата срещу сериозни заболявания. Но и изброените по-долу като списък, биха се радвали на интерес от страна на младите родители.

Средства срещу колики, чай за лактация, капки с незабавно действие при хрема, мехлем срещу подсичане – какво още може да се добави в аптеката за бебета и за майки?

8 препарата, които трябва да бъдат изобретени

1.Безопасно детско сънотворно

Неговото изобретяване би спомогнало за съществено подобряване на демографската ситуация.

Би било много по-ефективно от всякакви данъчни облекчения, както и финансови стимули за младите родители.

Без противопоказания, без риск от предозиране – просто се дават на детето по няколко капки вечер, и нощта се превръща във време за сън и за отдих, а не в маратон за оцеляване.

2.Капки срещу всички видове вирусни инфекции

Такива, които наистина да действат, не след седмица, не на третия ден след посещение на лекар, а буквално след първото кихане – капка в носа и първите симптоми, и първите симптоми на простуда веднага изчезват.

Изобретяването на такова средство би било огромно облекчение на всички майки, особено в настоящия есенно-зимен сезон, когато се очаква с трепет първото по-съществено застудяване, което да сложи край на топлата есен, и да отвори кутията на Пандора с цялото многообразие от вируси.

Ехинацеята, всички видове капки за нос и чесънът в кутия се превръщат в музейни експонати като доказателство за отминалата епоха, когато острите вирусни инфекции и респираторните заболявания са се лекували със седмици.

3.Универсално успокоително

Може за бебето, а за мама, преди влизане в близката поликлиника за преглед или преди посещение на свекървата, ще е много полезно и при първо посещение на детето в градината.

Няколко хапчета за мъжа преди дъщерята да излезе за първи път на среща, няколко – за бабите, когато видят, че детето е без чорапи, когато навън е само 25 градуса.

4.Мултиваксина

Имунизационният календар остава само с една ваксина, която е универсална, срещу всички заболявания едновременно. Морбили, паротит, рубеола хепатити – универсално средство срещу всички тези заболявания е един вкусен бонбон, без никакви инжекции.

Детето поглъща бонбона и си осигурява всички необходими антитела за цял живот, без нужда от реваксинации след няколко месеца или на 10 години при възрастните срещу тетанус и дифтерия.

5.Умен чай за контрол на лактацията – образуване на кърма

За стимулиране образуването на кърма добре се справят билковите отвари на основата на коприва. Тази напитка се адаптира спрямо индивидуалния график на кърменията.

Мама отива на фризьор – с чая лактацията се прекратява, никакви болки и млечни петна по блузата. И при завръщане у дома при мъника, потичат реки от мляко.

И веднага щом бебето порасне, кърмата изчезва, както и последствията от нея, сякаш майката никога не е кърмила.

Чаят от коприва не може да въздейства по такъв начин на образуването на кърма, че да потича и да спира, когато жената си поиска.

Може би ще стане възможно при изобретяване на модифицирана коприва с фокус специално върху кърмата.

6.Афродизиак за млади родители

Желателно да е многокомпонентен. Сред действията трябва да е бодрост, дори и след цял ден прекаран с детето – смяна на памперси, разходки, готвене, чистене, пране и т.н.

Романтична нагласа, дори в отрупаната с играчки стая, възбуждане и желателно 100% гаранция за контрацепция, това са допълнителните желани ефекти на афродизиака.

7.Чист въздух под формата на сироп

Заменя разходките навън за бебета – дават се 2 лъжици и детето се слага да спи. Ефектът е като след няколко часа разходка в борова гора. И за детето, и за майката и дори за бабите.

От особено голямо значение би бил в сега стартиращия есенно-зимен сезон, когато нивата на фините прахови частици достигат стойности, които са опасни за възрастни хора, а какво остава за много по-чувствителните бебета.

8.Средство срещу стрии и за еластичност на кожата

Истинско, ефективно, което да сработи веднага, като допълнително действие - коремът и бедрата да бъдат приведени в приличен като за плаж вид.