Красивата и поддържа кожа, нокти и коса са резултат от доста последователна работа. Добре е, ако за разкрасяването се грижи цял екип от професионалисти.

Какво да правим по време на карантина, когато посещението на салони за красота не е желателно? Повечето от най-необходимите процедури могат да се направят у дома.

Какви процедури да си направим у дома при извънредно положение

Да започнем с почистване

Пилинг – ето това помага на кожата да диша и да се обновява. Почистването на кожата трябва да се прави редовно – така се избавяме не само от замърсяванията, но и от люспите мъртва кожа, подобряваме и кръвоснабдяването на кожата.

Използвайте домашни средства за киселинен пилинг – в тях концентрацията на активни вещества – киселини, ретинол, е по-ниска, затова тези средства са безопасни за приложение у дома.

За киселинен пилинг могат да се използват готови средства за пилинг от аптеката, но трябва да съблюдаваме за концентрацията на активното вещество, а можем да си направим и меко средство с плодови киселини сами. Например, да смесим:

  • 2-3 ягоди;
  • Половин чаена лъжичка лимонов сок;
  • Няколко капки лимонено масло.

Всичко трябва да се смеси, да се нанесе на лицето и да се остави 10-15 минути. Киселината от ягодите и от лимона осигурява ефект на мек пилинг, който може да се направи и без да се посещава салон.

По-сериозните и ефективни средства за киселинни пилинги е по-добре да не се смесват, а да се купуват. Народните рецепти за ексфолианти могат да се направят от подръчни материали. Например, смес от 50мл овесени ядки и сухо мляко със супена лъжица морска сол.

Маска като в салон

Маските за кожа за незаменимо SOS-средство. За уморена кожа от стоене пред екрана.

Спомнете си каква марка най-често сте използвали досега и използвайте такава. Или избирайте средства, като се ориентирате по типа и потребностите на своята кожа, и ги използвайте веднъж седмично.

Anti-age грижа

Повечето процеси на стареене на кожата протичат в дермата, слой, който е трудно да се достигне без инжекции.

Кремовете и серумите не дават желания резултат, затова и anti-age терапията обикновено включва използването на игли.

Инжекциите доставят необходимите вещества там, където не стигат. Но ако не може да отидем при специалист, то можем да използваме домашна алтернатива. Anti-age комплексите съчетават активни компоненти и специални устройства, които отговарят за тяхната доставка до дермата.

Това може да бъде отделен препарат и серум, така и готови за нанасяне на кожата лепенки с микроигли.

Избирайте средства от професионалните линии, те са с немалко предимства – от състав до концентрация, и всичко това влияе на ефекта.

Това, което е още по-важно, професионалните средства – минават през серия тестове и клинични изпитвания.

Производителите на такива средства обикновено имат 2 линии продукти – единствено за салони и такива, които са подходящи за приложение у дома.

Грижа за косата

Фризьорските салони не бяха затворени с въведените противоепидемични мерки на 13 март, но все пак не са малко жените, които се страхуват, че могат да се заразят, ако отидат на фризьор.

Ако и вие сте от тях, то тогава можем да правим маски за коса у дома, но трябва да се придържаме към правилото, че маските на основата на масла се държат не повече от 45 минути, медените и млечнокиселите – около 30 минути.

Използването на приготвената смес трябва да е веднага – не е препоръчително да се съхранява в хладилник.

Нито едно косъмче – епилация под карантина

Восъчните ленти или забравеният епилатор – всички могат да ги използват. Дори приготвянето на състава за кола маска не е толкова трудно.

Важно е да помним правилото, че който се бои, го боли по-силно, а който изобщо не се страхува, може да си направи сериозна травма на кожата.

Процедурите не са от най-приятните, да, всички знаем, че са болезнени, но резултатът може да е по-добър, отколкото този, който се постига в салон.