Всяка жена, която забележи у себе си портокалова кожа, желае колкото може по-бързо да се избави от нея и да си върне предишната еластичност на кожата.

И разбира се, излишните килограми, които неизменно съпровождат целулита, също не могат да не станат повод за тревоги и притеснения.

Изборът на начин за борба с целулита е лично решение

Някои прибягват до изнурителни диети, други прекарват часове във фитнес залите, а трети не искат да се напрягат и търсят начини да се избавят от целулита и да отслабнат за няколко дни или дори часове.

Един от съвременните начини за борба с портокаловата кожа е ултразвуковата кавитация.

Какво е това, какви са предимствата и недостатъците на процедурата?

Ултразвукова кавитация и целулит

Това е съвременна медицинска процедура, приложима в различни области, сред които и за разкрасяване.

Принципът на нейното действие е достатъчно елементарен – ултразвуковите вълни спомагат за образуването на малки въздушни мехурчета, които се движат във вид на поток в различни посоки в мастната тъкан.

Локализацията на този процес се определя, където непосредствено е насочен прибора за ултразвукова кавитация на тялото.

Поради разликите в налягането тези мехурчета се свиват и така разрушават мастните клетки и целулита.

При разграждане на мастната тъкан се отделя голямо количество енергия.

На този фон фрагментите липоцити с отичането на лимфната течност напускат проблемната област на тялото, като частично се трансформират мазнините в глюкоза.

Характерно е разрушаване на най-големите мастни клетки, затова тази процедура е много ефективна в борбата против целулит, като крайната цел е отслабване.

Другите клетки, които притежават по-голяма плътност и еластичност, например, на костни и мускулни клетки ултразвуковата кавитация не действа.

Важни условия за извършване на ултразвукова кавитация против целулит

Всяка медицинска процедура е ефективна само при наличие на определени показания.

И може да се назначи само от лекар след преглед, само желание на дамата да коригира обема на проблемните зони, не е достатъчно.

Максимално ефективна е при тези, които имат локални отлагания мастна тъкан или например, само по дупето, по корема, в областта на подбрадичката или раменете.

Ако жената страда от затлъстяване 2-3 степен и иска да намали всички свои размери, една ултразвукова терапия няма да помогне.

Освен това може да бъде опасна – при опит за подлагане на тази процедура на повече от половината от площта на тялото, на отделителните органи се пада голямо натоварване.

Затова не трябва да се прави продължително.

Ултразвуковата кавитация е много ефективна след оперативна липосукция, когато е необходимо да се премахнат мастните отлагания, в борба с липоми и мастни топчета.

Как се провежда ултразвукова кавитация за отслабване?

Преди началото на процедурата лекарят очертава проблемните части на тялото, на които има участъци целулит, с помощта на специален маркер или молив.

Впоследствие на кожата се нанасят разтвори, които осигуряват максимален контакт между повърхността на апарата за ултразвукова кавитация и на кожата.

Полезен е лекият масаж, който се провежда по посока разположените в близост лимфни възли.

Впоследствие непосредствено се провежда самата процедура, нейната продължителност е до 1 час.

За 1 сеанс може по такъв начин да се обработят до 2 проблемни участъка.

За постигане на пълен ефект е необходим курс, който включва 8-12 сеанса за една зона.