Всеки си мисли, че най-добрият от своя вид, че е най-успелият, че е най-най във всяко едно отношение, но всъщност нещата не стоят точно така.

Особено когато периметърът обхваща и връзка с друг човек, връзка с жена, тогава всичко сякаш за секунди се пренарежда и нещата, които мъжът си мисли, се оказват грешни, неточни и неправилни.

Има някои случаи, в които мъжете нямат право да спорят с една жена, а най-важното е защо всъщност се пораждат споровете.

Най-честата причина, поради която една връзка приключва, е заради съвсем дребните битови спорове, които обаче пробиват стените на дълго градената връзка с тяхната честота.

Както мъдрите хора са казали, „водата не пробива камъка със сила, а с постоянство”, така е и с връзките между двата пола.

Много от връзките приключват заради дребни скандали, породени от причини, които са изключително маловажни.

Масова практика е двойките да се карат за глупости от типа на „кой какво бил казал”, „защо някой се прибира с 5 минути закъснение” или просто, защото когато хората са поставени под стрес и за да изпуснат парата имат навика да си разменят остри и обидни думи и изрази, за които по-късно съжаляват.

Друга често срещана причина за края на една дълголетна връзка е изневярата, а колкото по-дълга е връзката, толкова по малък е и самият повод.

Много по-вероятно е една връзка да приключи само заради „повод за изневяра” като небрежно заглеждане на друга жена или нормалното за мъжете захласване, когато вървят по улиците, вместо от самият акт на изневярата.

Просто когато хората прекарат дълги години заедно, започват да си омръзват и да свикват един с друг.

Много от двойките, които са заедно отдавна, споделят, че вече не се приемат като двойка, а като даденост, един вид са свикнали със себе си, връзката е изчерпана, а тръпката отдавна я няма.

Тогава идва и моментът на изневярата или по-точно – поводът за изневяра, като просто небрежен поглед по време на следобедната разходка.

Една от също толкова често срещаните причини за края на една връзка е това, че мъжете не знаят как да общуват с жените, а жените не знаят как да споделят проблемите си.

Редовна практика е той да пита тя как се чувства, макар и с неохота, породена от скандала преди малко, а тя просто да казва "Чудесно, супер съм", когато е видимо, че тя не се чувства нито чудесно, нито е супер.

Тогава мъжете започват да се изнервят, а пасивността на жените преминава в агресия.

В резултат на това индивидите си разменят остри реплики, за които по-късно съжаляват, но в повечето случаи вече е  твърде късно.

Но макар и тази статия да се отнася главно за недостатъците на мъжете, е добре и дамите да обърнат внимание на написаното, защото в повечето случаи именно мъжете са тези, които пренебрегват егото си първи, за да се извинят или просто да попитат „Как си”, или да кажат „Излизам с приятели, нещо против?”.

Тогава дамите са склонни да кажат, че всичко е наред, когато видимо не е или просто да кажат запазената стара реплика – „Прави каквото искаш”.

Разбира се, това дразни мъжете и скандалът води до нов скандал, преплитайки се в един безкраен кръг, от който единственият логичен изход е краят на връзката.

Но все пак, помислете преди да говорите и се замислете дали си заслужава - понякога секунда мълчание може да запази дългогодишен брак или връзка.