Оказва се, че не само начинът на живот и вредните навици могат да влияят на способността на мъжете да зачеват деца. Качеството и количеството на спермата зависи също от това колко тясно долно бельо те носят.

И поради тази причина учените стигнали до заключението, че за подобряване на състоянието на репродуктивната система мъжете е най-добре да спят голи.

Учените от Stanford University в щата Калифорния, САЩ, провели изследване, в резултат на което установили зависимост между качеството на семенната течност от това до колко свободно са разположени тестисите на мъжете.

В изследването били поканени за участие млади мъже на възраст от 21 до 39-годишна възраст. Доброволците били разпределени в 2 групи. В първата попаднали такива, които носели долно бельо през деня, а през нощта предпочитали да го свалят.

Във втората група съответно били мъже, които не се разделяли с долното бельо нито в светлата, нито в тъмната част на денонощието.

След изминаване на определен период от време учените взели от пробите от спермата за анализ от участниците и от двете групи.
Оказало се, че представителите на силния пол, които спят голи, имат повече сперматозоиди от участниците от другата група.

Изхождайки от получените резултати, учените съветват през деня да се носи свободно долно бельо, което не стяга гениталиите и не препятства движението на тестисите. А вечер то да се свали и да се слага удобна пижама или пък мъжете да спят напълно голи.

С този елементарен трик може да се намали риска от някои заболявания на половите органи и да се подобри здравословното състояние на мъжа.
Между впрочем сериозна опасност за мъжката сила представлява толкова обичайното за нас пържено месо.

Отдавна не е тайна, че мазните ястия не са здравословна и полезна храна. Макар и несъмнено да са много вкусни.

Но именно месото е най-пагубно за мъжкото здраве. Опасността от мазното месо се крие в коричката, която се образува при запържването му, в която се съдържа голямо количество вредни вещества, включително и канцерогени, които формират под действието на високата температура и взаимодействието между месото и мазнината, в която то се запържва.

Поради тази причина не се препоръчва да се ядат омлети и колбаси.

Почти не е известно, че при консумацията им, при мъжете могат да се появят проблеми с пикочно-половата система, както и с ерекцията. Канцерогените, които се съдържат в тези продукти, способстват за еректилна дисфункция, а също и за понижаване на активността на сперматозоидите.

Учените също така съветват представителите на силния пол, които са загрижени за здравето си да не се увличат и по бирата, тъй като в нея се съдържат фитоестрогени, които макар и да са в незначителни количества, при злоупотреба могат да доведат до сериозен хормонален дисбаланс, защото както знаем молекулата на мъжкия полов хормон тестостерон е изключително неустойчива и дори при съвсем незначително въздействие се превръща в естроген, а обратният процес при мъжете досега не е бил наблюдаван.

Също така изключително неблагоприятно на качеството на спермата се отразяват и пластмасовите опаковки. Изключително вредна е не само за мъжката полова система, но и за здравето като цяло, практиката, която се е установила в България да се налива вода от различни чешми в пластмасови бутилки, които са за еднократна употреба.