Какво всъщност показва изследването на учените и да припомним 5-те предимства на скромния размер.
Вечният въпрос е голям или малък бюст.

Какъв размер мъжете смятат за най-привлекателен?

От една страна, за секс бомба винаги се е смятала Памела Андерсън, а от друга са звездите Кира Найтли и Кейт Хъдсън с „мини-микро“.

Ценителят на женската красота Хю Хефнър – винаги е в прегръдката с едрогърдести блондинки, а пък с Том Круз и Брат Пит – винаги са с под ръка са с жени с малки гърди.

Между впрочем Том Круз, дори в интервю е признавал, че се побърква от жени с малки гърди.
Учените решили, че този важен въпрос не трябва и не може по-нататък да се оставя без отговор.

Психолозите Вайрен Свами и Мартин Тове провели експеримент, за да проверят какъв размер на бюста на нежния пол привлича най-силно мъжете.

На представители на силния пол с различни доходи били показвани едни и същи женски фигури и трябвало да избират кои за тях са най-красиви.

От резултатите се установило, че богатите наследници на Адам, които получават най-големи заплати, смятат за най-привлекателни жените с малки гърди. А мъжете, които печелят малко, предпочитат едрогърдестите дами.

Накратко казано, колкото повече пари печели един мъж, толкова по-малки са гърдите на неговата жена.
Вторият етап на изследването се състоял в показването на същите тези снимки на жени, но на сити и на гладни мъже.

Гладните гласували в полза на последователките на Памела Андерсън, а ситите се любували на скромните форми.

Очевидно в такива моменти мъжете си припомнят несъзнателно времената от ранното детство и кърменето, когато голямата майчина гръд означавала вкусна храна.

От получените от това изследване резултати се оказва, че колкото по-добър е животът на мъжете – богат, в който цари изобилие, толкова повече им харесват малките бюстове.

Но е странно, че самият Хю Хефнър изобщо не е беден, още по-малко пък гладен.

Топ 5 предимства на малките гърди

Тези жени, които с тъга оглеждат най-големите размери на сутиените в магазините за бельо, изобщо си нямат и на представа, че големият бюст означава и доста сериозни проблеми. Ето защо една жена трябва да се радва, ако има малки гърди:

1. Гърбът не ги боли

Големите гърди много често са причина за болки в гърди. За гръбнака това е голям товар – все пак това си едно постоянно натоварване. С малкия бюст няма такива проблеми.

2. По-лесно се избират дрехи

Ако бюстът е малък, то всяка риза, всяка рокля ще пасват, и копчетата няма да се виждат, като на малката калъфка на голяма възглавница. И като цяло жената има голям избор.

3. По-удобно се спи

Ако жена с голям бюст се опита да легне по корем, то това ще ѝ бъде неудобно и болезнено. Настрани също не е много комфортно.

4. Носенето на сутиен не е задължително

Първо, дамата с малки гърди може да мине и без него. И тогава никакви презрамки няма да я стягат. Второ – изборът на сутиени с малък и среден размер е доста по-голям.

5. Не увисва

Вероятно повечето дами на солидна възраст за какво иде реч.

Всичко това е доказателство защо девойките с малки гърди не трябва да комплексират и да се подлагат на операции за увеличаване на бюста.