10 съвета за облекчаване на болките в гърба

Калина
Написана от Калина юли 13, 2015 08:24

10 съвета за облекчаване на болките в гърба

Акценти:

  • Как да облекчим болката в гърба?
  • Помага ли масажът при болки в гърба?
  • Полезна ли е акупунктурата за болка в гърба?

Свързани:

Независимо дали се възстановявате след извършване на натоварваща дейност, вдигане на тежести или имате хроничен проблем, който е причина за силни болки в кръста, може да замените болкоуспокояващите с няколко техники, които ще облекчат дискомфорта и неприятното усещане.

Йога

В британско изследване, публикувано в аналите на „Internal Medicine“, страдащите от болки ниско в кръста, които практикуват йога веднъж седмично в продължение на три месеца, имат подобрение на функцията в сравнение с тези, които са подложен на конвенционално лечение, чрез лекарства или физическа терапия.

Разтягане

В същото проучване се установява, че разтягането е ефективно средство при облекчаване на болките в гърба. 52-минути стречинг обхващат всички основни мускулни групи, осoбено краката.

Масаж

Хроничните болки ниско в кръста могат да се намалят, ако посещавате масажи 10 седмици, показва проучване в аналите на „Internal Medicine“.

Акупунктура

Ако идеята да имате игли в кожата си не ви кара да настръхвате, това може да бъде ключът към облекчаване на хроничните болки в гърба. В проучването, хората, които са получили лечение, чрез посещаване на акупунктурни процедури ги предпочитат пред конвенционалното лечение.

Терапия с говорене

Да поговорите за вашата болка в гърба с терапевт може да ви донесе известно облекчение. В проучване на САЩ, болки в гърба при страдащи, подложени на 90 минути когнитивна поведенческа терапия веднъж седмично в продължение на шест седмици, показват облекчаване на болките по време на лечението. (Когнитивна поведенческа терапия се фокусира върху решаването на проблеми като промени в мислите и поведението.) Една година по-късно, 59% от пациентите са заявили, тяхната болка е напълно излекувана, в сравнение с едва 31% в групата, която не се доверява на терапията.

Физиотерапия

Хубавите неща идват при тези, които чакат, освен може би, когато става въпрос за лечение на болката. Ако започнете физиотерапия в рамките на две седмици поява на болката ще отшуми и няма да се наложи медицинска помощ.

Остеопатична мануална терапия

Остеопатичната мануална терапия (OMT), стимулира движението на мускулите на гърба и се използва като практическа техника, чрез съвкупност от упражнения за протягане, лек натиск и съпротива. Проучване установява, че хората, които са подложени на OMT продължение на 12 седмици, понижават болезнеността с 30%.

Намаляване на стреса

Как да се научим да поддържаме добро психическо здраве? Когато сте загрижени, тялото ви търси отговор „борба или бягство“, който е причина за напрежение на мускулите и ги активира. Едно европейско проучване показва, че хората, които са склонни към негативни мисли и тревожност страдат от болки в гърба.

Медитация

Медитацията е доказан метод за понижаване на хроничната болка, сочат няколко научни изследвания. Изследванията, проведени в университета „Дюк“ са открили, че хората, които страдат от хронични болки в гърба значително понижават болезнеността и психологическия стрес след практикуване на медитация, която се фокусира върху освобождаване на гнева. Друго проучване показва, че тази техника интензитета на болката с 40%.

Мехлем от корени на черен оман

Хората, които използват мехлем от екстракт на корени от черен оман в продължение на 5 дни понижават интензивността на болките в кръста с 95%, според проучване от 2009 г., проведено от „Merck“ (компанията, която произвежда мехлема). Според проучване в британския вестник „Sports Medicine“, плацебо групата показва понижаване на болката с 38%. Потърсете мехлем от черен оман в магазините за здравословни храни или онлайн, ни не го използвайте повече от 10 дни, понеже може да бъде токсичен.

10 съвета за облекчаване на болките в гърба
4.5 (89.23%) 65 глас[а]

Калина
Написана от Калина юли 13, 2015 08:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи