2 начина как бързо да се справите с високата телесна температура

Диана
Написана от Диана ноември 4, 2015 23:26

2 начина как бързо да се справите с високата телесна температура

Акценти:

  • Висока температура - домашно лечение
  • Охлаждане - бързо и лесно
  • Бабини методи - ползи

Свързани:

Повишаването на телесната температура е явление, съпътстващо множество заболявания и нещо, изключително неприятно за всеки човек.

Високата температура е много често именно този признак, който показва, че нещата са сериозни и няма да се разминете просто с едно хапче за профилактика. С нея вървят куп други неприятни усещания и различни симптоми, в зависимост от самата болест.

Тя обаче, също така, може да се окаже страшно опасна и на моменти, дори животозастрашаваща, затова в никакъв случай не бива да бъде пренебрегвана и игнорирана – нещо, което изключително много хора, които са прекалено „заети“, за да боледуват правят.

 

Характерно за подобен тип хора е да не си позволят да легнат на легло, дори и когато виждат, че обстоятелствата го налагат, а благодарение на това тяхно неблагоразумие, много често се случва нещата да се влошат драстично и да им се наложи да пазят къщата много по-дълго време, отколкото ако са били взели мерки навреме.

За да не допуснете тази грешка е силно препоръчително в момента, в който усетите, че вдигате висока температура или просто забележите промените в скалата на термометъра, да се консултирате с лекар, но ако нямате такава възможност, лекарят ви го няма или каквото и да било друго, то тогава винаги можете да разчитате на няколко „бабини“ метода за бързо и лесно справяне с високата телесна температура.

1. Масаж с оцет

Това е един от най-популярните начини за понижаване на висока температура, а също така, и наистина, и страшно ефективен.

Прави се следното:

Взимате купа, която пълните със съвсем малко студена вода и след това прибавяте известно количество оцет – колкото повече, толкова по-добре, но все пак не прекалено, за да не раздразни кожата на болния.

След това, взимате някакъв вид гъба, кърпа или стара дреха, в краен случай, която сте готови да жертвате, и започвате бавно да масажирате болния навсякъде с оцет, като се стараете да го охладите хубаво, отвсякъде, като намазвате включително и лицето. Повторете процедурата два пъти подред, след няколко часа – пак – и така през няколко часа, докато температурата не спадне за постоянно.

Усещането може да бъде изключително неприятно, както и миризмата в някои случаи, но това, със сигурност е един от най—добрите и ефективни методи за лесно и скоростно понижаване на високата телесна температура.

2. Чай от джинджифил

На всеки е известно, че е много добре за болните да пият изключително много чай. Той има пречистващи и силни антиоксидантни свойства, а в зависимост от различните билки, може дори да успее да стопира доста бързо развитието на неприятната болест.

Чаят от джинджифил е едно от изпитаните народни средства за овладяване на висока телесна температура. Задължително условие е, обаче да е горещ, за да може да причини силно потене – това е целта му, все пак.

За най-голям ефект направете си няколко чая, но не пийте повече от два наведнъж, защото джинджифилът е агресивен и не се знае как ще реагира организмът ви на по-голямо от необходимото количество от лютата подправка.

Ако пък не можете да го пиете горещ, то възползвайте се от свойствата му по-хладичък, но задължително в такъв случай добавете лимон! Лимонът е невероятен източник на витамин С и на всякакви други полезни вещества и витамини и също така ще придаде уникален вкус на чая ви.

2 начина как бързо да се справите с високата телесна температура
4.4 (87.45%) 51 глас[а]

Диана
Написана от Диана ноември 4, 2015 23:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи