3 жертви, които поддържането на стегнато тяло, ще изисква от вас

Диана
Написана от Диана ноември 8, 2015 14:19

3 жертви, които поддържането на стегнато тяло, ще изисква от вас

Акценти:

  • Хранителен режим - ежедневие
  • Хигиена - промяна
  • Финансови възможности - изисквания

Свързани:

Поддържането на хубаво, стегнато, мускулесто тяло не се ограничава само до здравословното хранене и редовните тренировки. Всъщност хората, които спортуват усилено и се стремят да живеят активно и наистина им личи, полагат много повече усилия от това просто да хапват пилешко месо и салати и да вдигат тежести.

Всъщност поддържането на мускулесто тяло хич не е толкова лесно. На хората, които нямат подходящите гени, но въпреки всичко са твърдо решени да изглеждат по този начин и наистина успяват, им се налага да претърпяват хиляди неудобства ежедневно за тази цел.

Това обаче рядко се вижда от останалите – те виждат сякаш само и единствено резултата и много често трениращите чуват по свой адрес думи от сорта на: „Просто му/й е вродено.“, „Не е честно да яде пържоли толкова често и да има такова тяло.“ и т.н.

Повечето от хората, които не се занимават със спорт често не разбират през какво минават голяма част от трениращите, които наистина не са надарени с най-добрите гени по рождение.

Това са хора, отказали се да приемат оправдания от сорта на „Имам дебел кокал, затова не мога да отслабна.“ и „Никога няма да сваля килограми, просто защото съм предразположен/а да качвам по принцип.“ Подобни неща не съществуват за някои редовни посетители на фитнес залата, дори и да има някаква доза истина в тях.

Поради тази причина, както вече казахме, на голяма част от трениращите им се налага да се справят със следните неща, за които не много хора дори подозират, в самото си ежедневие:

1. Осъдителните погледи на хората

Трудно е да обясните на баба си, например, че не можете да си позволите точно днес толкова много баница или пък, че няма да хапнете сега с приятели, защото ви предстои кардио тренировка на гладно.

Хората рядко разбират отдадеността, която фитнес залата изисква и най-вероятно ще срещнете страшно много осъдителни погледи, изпълнени с неразбиране и така честото мълчаливо поклащане на глава тип „Прекалено вманиачен си. Спри се вече. Не живееш нормален живот.“

2. Всичките спортни дрехи в гардероба ви

Често активно спортуващите хора имат повече спортни облекла, клинове, анцузи, маратонки и т.н. в гардероба си, отколкото нормални дрехи за навън. Поради тази причина често ще ги срещнете в спортния си вид, дори и в кафенето, в квартала, на работа, ако тя го позволява или ако са учещи – в училище.

Непрекъснатото преобличане също не е за подценяване – много от мързеливите хора мразят факта, че трябва да се къпят по 50 пъти на ден и да се преобличат почти непрекъснато, защото все пак – да вониш на пот не е опция за нито един себеуважаващ се човек, нали?

3. Липсата на пари

Фитнесът струва пари. Здравословната храна струва пари. Така не е особено трудно да се сетим, че поддържането на хубаво тяло струва пари.

Цялото това нещо изисква доста средства и понякога, поради тази причина, много от хората, които нямат особено големи финансови възможности всеки месец се лишават от по нещо, което искат – било то екскурзия или някоя вечер в скъп ресторант с приятели, само и само, за да могат да заплатят фитнес картата си.

Това е едва малка част от нещата, с които много от фитнес маниаците трябва да се справят непрекъснато. Тази частица обаче се е превърнала в част от ежедневния живот на голяма част от тях и затова рядко ще ги видите да се оплакват от нея.

Все пак, всичко е въпрос на приоритети – те сами са си го избрали и го знаят.

3 жертви, които поддържането на стегнато тяло, ще изисква от вас
4.6 (91.43%) 42 глас[а]

Диана
Написана от Диана ноември 8, 2015 14:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи