4 естествени начина за повишаване на нивата на тестостерона

Мария
Написана от Мария ноември 22, 2014 00:54

4 естествени начина за повишаване на нивата на тестостерона

Акценти:

  • Защо закуската е изключително важна за изграждане на мускулна маса?
  • В коя част на нощта се извършва физическото възстановяване на тялото?
  • Микроразкъсвания на мускулната тъкан ли са причина за нейното нарастване?

Свързани:

Тестостеронът може да е това, което да изиграе решаващата роля в леглото и във фитнеса. Проблемът е, че повечето мъже, които доближават 30-те усещат спад на своя тестостерон.

Преди да се изплашите и да развалите настроението си, нека направим преглед на това какво може да се направи. В едно и също време мъжът може да трупа чиста мускулна маса и да произвежда повече тестостерон.

Има два процеса, които определят дали вашият организъм ще повиши или ще намали производството на тестостерон – анаболен и катаболитен. Анаболното състояние е ключът.

Това означава, че тялото се изгражда, възстановява мускулите и се грижи за жизненоважни органи. От друга страна, ако тялото е в катаболно състояние, обмяната на веществата се забавя и тялото започва да се изяжда. Така трудно ще трупате мускули и ще засилвате процесите на стареене.

Това състояние води до липса на мускулна маса или както някои го наричат „синдром на кльощавия човек“, когато ръцете са слаби, няма мускули и излишната мазнина се натрупва около стомаха.

Има отговор на всичко това. Ето четири начина да изглеждате като истинска мускулна машина, докато помагате да се поддържа нивото ви на тестостерон в добри граници.

1. Напънете мускулите

За изграждане на чиста мускулна маса, мъжете трябва да напрегнат, стресират и „разкъсат“ мускулната тъкан на микрониво. Това не звучи добре, но всъщност е.

Тези микроскопични разкъсвания, които се появяват при добра тренировка, позволяват на мускула да започне да се ремонтира и да се възстанови.

Всеки път, когато това се случи на мускула, той става по-силен и по-голям, тоест хипертрофира. Мускулите трябва да бъдат непрекъснато стимулирани и това да се прави поне 3-4 седмици, за да получи този растеж.

2. Превърнете се в спящата красавица

За да се изгради чиста мускулна маса от добро качество, всеки се нуждае и от добър сън. Докато спи, тялото се възстановява и се отдава на изработване и изграждане на мускулна маса.

Изследванията показват, че тялото преминава през два етапа на ремонт: между 22:00 до 2 часа през нощта се възстановява физическото тяло и от 2 часа през нощта до 6 сутринта се извършва психологическото възстановяване. Структурираният модел на съня от 22:00 до 6 сутринта работи най-добре за пълноценна почивка и възстановяване.

3. Закуската

Изключително важно е да се яде закуска, и то веднага след като се събудите, защото така се хранят мускулите и съответно така растат.

Въпреки че те са преминали през етапа на възстановяването по време на съня, мускулите трябва да бъдат хранени. Ако тялото не получава най-високо качество хранителни вещества през първите часове от деня, то започва да използва трудно спечелените мускули като енергия и така мускулната маса започва да се стопява.

За тези, които не са свикнали да закусват, започнете с нещо малко и постепенно увеличавайте размера на вашите закуски.

4. Тренирайте

Мускулите се нуждаят от редовно трениране за да се изгради и поддържа мускулната маса. Правете три големи сесии с тежести седмично, които да включват основни комбинирани упражнения.

Това са упражнения, които включват повече от един мускул. Например включете мускулите под брадичката, бицепсите, раменете и всичко друго. Вместо всеки път да наблягате основно на бицепсите, изберете ден, който ще е посветен само само бицепсите, а през останалото време тренирайте комплексно.

4 естествени начина за повишаване на нивата на тестостерона
4.5 (89.84%) 63 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 22, 2014 00:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи