Има много информация за секса, а има и много информация за живота, след като вече имате бебе, но има някои неща за секса след раждането, които не са толкова добре известни.

След като лекарят ви даде зелена светлина, че сте готови да възобновите безопасно сексуалния си живот, най-вероятно си задавате един въпрос - ще бъде ли същото? Тук д-р Габриел Мориси ще ви каже каква е действителността и какво да очаквате.

1. Сексът може да се чувства различно

Вашите сексуални усещания ще се променят, а също и либидото ви. Някои неща ще се чувстват по-добре, други по-различно. И това е напълно нормално. Сексът може да е последното нещо, което да ви дойде на ум, през първите 6 - 8 седмици след раждането. Но когато се почувствате готови, преживяването може да е различно както физически, така и емоционално.

2. Вашият оргазъм ще се промени

Оргазмът може да се чувства различно, а също и да го постигате по различен начин. Това, което ви доставя удоволствие, също може малко да се измени. Всичко това се случва за по-дълъг или по-кратък период от време. Може да ви доставя удоволствие по-различен тип стимулиране. Запомнете само едно - по-различно не означава по-лошо.

3. Може да изтече мляко

Ако кърмите, може да изпитате изтичане на мляко по време на възбуда или по време на оргазъм. Това не винаги се случва, но тази възможност определено съществува. Някои хора смятат, че това е невероятно секси, а други биха предпочели да знаят за това предварително.

4. Можете да сте изтощени и е възбудени в същото време

Вие няма как да знаете какво е истинска умора преди да се наложи да се грижите за новородено. Може би ще сте чували, но когато го изпитате е друго нещо. Когато става дума за секс обаче, е напълно възможно да бъдете полузаспали и много възбудени в същото време.

5. Вашето тяло ще бъде различно

Тялото ви може да се чувстват сякаш е съвсем различно и ново. С това ще трябва да свикнете и вие и вашия партньор. Но ново не означава по-лошо. Това, което ви е възбуждало преди, може и да не работи сега, така че трябва да експериментирате.

6. Може да се занимавате и с други неща по време на секс

Можете да се чувствате много свързани с вашия партньор, да сте много възбудени, но все още да хвърляте по едно ухо за да чуете дали бебето не плаче или пък да прехвърляте на ум задачи, които имате да вършите.

По този начин сексът може да бъде едно от нещата, които правите в един и същ момент, но това няма да е за постоянно, а само за известно време. За някои жени това се усеща някак естествено, за други това е разсейващо и ги дразни.

Вашият партньор може да го приеме или да се смущава от това. Важно е да се поддържа комуникация по между ви за да бъдете в състояние да обсъждате свободно такива въпроси и да не ги спотайвате в себе си.

7. Може да се чувствате по-секси от всякога

Някои жени са изумени от това, което телата им са постигнали. Развитието в продължение на 9 месеца на нов животи и раждането на малкия човек могат да предизвикат в жената възхищение към самата себе си.

Зачитането на едно тяло може да бъде огромна сила и да окаже изключително положителен ефект върху вас. Това може да накара всяка жена да се чувства по-еротично и секси от всякога!

Не всеки ще се чувства по този начин, но не се изненадвайте, ако се чувствате така сякаш вашето тяло е всъщност фантастично.