5 въпроса, които ще ви направят 5 пъти по-успешни

Мария
Написана от Мария април 1, 2016 15:48

5 въпроса, които ще ви направят 5 пъти по-успешни

Успешните на пръв поглед хора са нещастни вътрешно. Когато реалността не отговаря на очакванията, животът се намира в дисбаланс.

Ако един човек не осъзнава какво всъщност желае, и не признава това, което вече има, успехът няма да му носи щастие. За да постигнете баланс и да живеете осъзнато, трябва редовно да си задавате следните въпроси.

1. Правилно ли съм фокусиран?

Повечето специалисти по управление на времето съветват да правим, колкото се може повече в максимално кратки срокове. Истината е обаче, че в съзнанието ни във всеки един момент има задачи, които са важни и които не са такива.

Мислите, че ще успеете повече, ако работите повече? Със сигурност не. Продуктивността започва с планирането и с грамотното поставяне на приоритети.

Преди да се захващате за всичко наред и да се вкарвате в състояние на стрес, че не успявате в нищо, се запитайте действително ли тази задача изисква вниманието ми?

2. Мисля ли позитивно?

Към коя страна на живота ви сте съсредоточени – върху това, което вече имате, или това, което не ви достига? Върху двете – ще кажете с половин уста най-вероятно.

Но вслушайте се в себе си внимателно и си отговорете честно, какви мисли преобладават в съзнанието ви – положителни или отрицателни.

Не трябва да зацикляте върху това, което нямате. Мозъкът ни е като радио – ако го настроим на вълна всичко да е лошо, така и ще бъде.

Ако пък изберете нещо по-оптимистично, то положителните изменения няма да ви оставят дълго време да чакате
Мислите пораждат енергия.

Опитайте се да бъдете благодарни за това, което имате. Умението да цените това, с което разполагате е неизменна част от прогреса.

3. Как се отнасям към трудностите

Дори и да мислите страшно позитивно, пак ще имате проблеми. Това е неизбежно. Да контролираш винаги и всичко е невъзможно. Просто приемете този факт и се замислете, как възприемате трудностите.

• Когато в живота ви се случи нещо деструктивно – болест, уволнение, катастрофа, развод, за вас това края на света ли е или начало на нов етап от живота?

• Ако се появи ваш опонент, как го възприемате като лично оскърбление или като шанс да станете по-добри?
• Когато се сблъсквате с голям проблем, се хващате за главата и възкликвате – но защо на мен?! Или гледате на препятствието като на трамплин към нови висоти?

Правилно сте разбрали – трудностите е необходимо да се разглеждат от позицията на възможностите.

Същевременно е безсмислено да се обвинявате за пропуснатите възможности. Например, баща ви ви е дал голяма сума пари с указанието да ги използвате умно.

Но вие вместо да ги вложите в бизнес, сте си купили кола и скоро след това сте катастрофирали в нея и от нея нищо повече не става.

Можете колкото си искате да се обвинявате, но това няма да помогне. Това е в миналото – направете си изводите и вървете напред.

4. Какво правя, за да прогресирам?

Не е важно колко ви е коефициента на интелигентност и колко дипломи имате – интелектът и знанията без действия са напълно безполезни. Предприемете реални стъпки.

По-добре да следвате добро дневно разписание, отколкото превъзходен план за някой абстрактен бъдещ ден.

5. Какви инструменти ми помагат да постигам успех?

Много малко неща в живота ни се случват от само себе си. Повечето положителни изменения изискват доста сериозни усилия.

5 въпроса, които ще ви направят 5 пъти по-успешни
4.5 (90.56%) 36 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 1, 2016 15:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи