7 страхотни причини да ставате рано сутрин

Калина
Написана от Калина август 19, 2015 18:31

7 страхотни причини да ставате рано сутрин

Акценти:

  • Защо ранното ставане е здравословно?
  • Какво можем да правим, когато станем рано?
  • Как медитацията рано сутрин ни помага да се справим със стреса?

Свързани:

Има много важни причини да ставате рано сутрин всеки ден, дори и през почивните дни. Наистина е толкова изкушаващо да натиснете бутона за отлагане на алармата няколко пъти, за да поспите още няколко минути. Но можете да погледнете тези 7 причини защо да се научите да ставате по-рано още от утре.

Повишаване на енергийните нива

Всеки път, когато се успивате, се чувствате изморени и сънливи и нямате желание да правите нищо през деня, да не говорим, че пропускате сутрешната гимнастика и закуската. А дори и да успеете да направите упражнения и да закусите здравословно, все още не усещате да сте изпълнени с ентусиазъм и енергия. Ако това наистина ви се случва, повишете енергийните си нива като си лягате и ставате рано.

Започнете деня с обилна здравословна закуска

Вероятно знаете, че закуската е едно от най-важните хранения за деня, а една питателна закуска ще даде на метаболизма ви летящ старт. Въпреки че е толкова лесно да грабнете един енергийно блокче, за да получите бързи калории, това всъщност не е достатъчно, ако искате да повишите енергийните си нива. Ако ставате по-рано, ще имате възможността да заредите тялото си с по-добра закуска. Хората, които стават рано сутрин, са по-слаби и стройни в сравнение с тези, които имат навика да спят до обяд.

Ще имате повече време за упражнения

Една от най-важните причини да ставате рано сутрин е това, че ще имате повече време за упражнения. Те са изключително важни, ако искате да водите здравословен живот, изпълнен с щастие до дълбока старост. С всичкото това напрегнато и забързано ежедневие и ангажираните програми може да е трудно да намерите време за тренировка. Когато ставате рано сутрин и направите една кратка кардио тренировка, това повишава нивата на ендорфин и увеличава енергийните ви нива, както и настроението ви.

Ще бъдете по-продуктивни

Ако искате да бъдете по-продуктивни, изградете си навик да се събуждате по-рано постепенно ден след ден. Независимо какви са вашите задължения и отговорности в или извън дома, когато съзнанието ви е нащрек и е чисто, вие можете да се отнесете към задачите с по-голямо внимание. Просто се уверете, че ще си легнете по-рано. Ако отидете в леглото след полунощ и станете рано, това само ще навреди на вашето здраве.

Намалете сутрешния стрес

Ставайте рано и избягвайте стреса сутрин. Независимо дали имате уговорен ангажимент, трябва да ходите на работа или в университета, това да бързате рано сутрин просто защото сте проспали тези няколко допълнителни минути, причинява голямо количество напълно ненужен стрес. Стресът е основната причина за внезапна смърт. Той може да причини сърдечно-съдови заболявания, рак и много други сериозни здравословни проблеми. Така че опитвайте се да го избягвате винаги, когато това е възможно.

Медитация и молитва

Ранното събуждане сутрин също така е живително и за душата. Ранните сутрешни часове за прекрасно време за медитация или молитва. Това също така е много удобен момент за размисъл относно важните неща в живота и това какво трябва да направите, за да постигнете вашите цели. Ставайте рано, прочистете съзнанието си от негативизма и подхранете душата си с положителни мисли.

Разтребете дома си

Преди да напуснете дома е хубаво да разтребите, за да можете след това да се върнете в чисто и подредено жилище. Когато станете рано сутрин, е по-лесно да намерите 10-15 минути, за да подредите.

7 страхотни причини да ставате рано сутрин
4.5 (90%) 22 глас[а]

Калина
Написана от Калина август 19, 2015 18:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи