До какво води слабата информираност за стерилитета

Калина
Написана от Калина юни 21, 2015 07:26

До какво води слабата информираност за стерилитета

Акценти:

  • До какво води дезинформацията, свързана със стерилитет:? При какви условия настъпва стерилитетът?
  • До какво води липсата на интимен контакт?

Свързани:

Основна трудност на специалистите по стерилитет е, моментът, в който трябва да се разясни на двойката, че този проблем е често срещан при много партньори и че въпреки това има съвсем естествени начини за забременяване.

Въпреки заливащата ни информация, свързана със сексуалното образование и въпросите с безплодието, много хора все още не са достатъчно информирани. Проучване в Нова Зеландия, показва, че 74% от жените, не са запознати с причините за безплодие.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията оповестяват данни от изследвания, проведени през 2006 г.,в които около 1 на 12 раждания в САЩ, за първи път майките са над 35 годишна възраст, в сравнение с периода до 1970 г. Наблюдава се увеличаване на възрастта на родилките години след 1970 година, с 1%, по-късно са се увеличили осем пъти до 8% до 2006 г.

Същите икономически и социални сили, които са допринесли за тази статистика са накарали голяма част от жените да смятат, че плодовитостта продължава до 40-те години. За съжаление, данни показват, че общият риск за безплодие се определя като 6% на възраст от 20 и 24 г. и между 64% от 40 до 44 г.

Новаторско проучване, в което участват повече от 5000 двойки от 1940-те и 1950-те години показва, че минимум 85% успяват да заченат в рамките на една година. Нормално е жените, които са по-млади от 35 години и са в идеално здраве, да заченат по-бързо от жените над 35 години, които страдат от нередовни или болезнени месечни менструални цикли, диабет или проблеми с щитовидната жлеза.

Достатъчно е да се направи преглед от специалист. Голяма част от проблемите с плодовитостта, се лекуват лесно, но са невъзможни без намесата на медицинска помощ. Трябва да се стремите винаги да сте информирани, не чакайте, а се обърнете към специалист, който ще ви обясни причината за проблема.

Липса на интимен контакт

Забързаното ежедневие е причината много двойки да не могат да заченат, понеже прекарват времето в спалнята си в сън. Няма как да заченете, ако прекарвате малко време заедно. Не забравяйте, че дори да сте млади, да се храните здравословно и да нямате проблеми с плодовитостта, шансовете да заченете за един месец са около 25%, дори да засечете най-подходящия момент от овулацията.

Възможността да заченете продължава по няколко дни преди и по време на овулацията, трябва да осъществявате полов акт на всеки 24-48 часа в този период. Според статистиката, този процент на успеваемост се понижава от 10% до 15% на месец, но ако не забременеете на в рамките на едно тримесечие до 5% или по-малко, ако не успеете да заченете след една година.

За да обясним по-лесно, какви са ситуациите, в които липсата на информация е причина за безплодие, ще използваме следния пример: Жена на 36 години, с нередовен месечен цикъл, която не проверява кога настъпва овулацията й, ще забременее изключително трудно от случаен контакт с партньора си, без значение в какво здраве са и какви са репродуктивните им възможности.

В случай че е изминала една година от опитите ви да заченете, обърнете се към специалист, който ще ви обясни проблема и ще ви помогне да откриете решение. Съвременната медицина разполага с редица методи за подпомагане на репродукцията и не се страхувайте, ин витрото далеч не е основният от тях.

До какво води слабата информираност за стерилитета
4.6 (91.79%) 39 глас[а]

Калина
Написана от Калина юни 21, 2015 07:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи