Ето как любовта влияе на продуктивността

Мария
Написана от Мария март 26, 2016 03:38

Ето как любовта влияе на продуктивността

Акценти:

  • Любов - научна гледна точка
  • Окситоцин - чувство на любов
  • Преживявания - собствени

Свързани:

Един от най-важните и необходимите елементи на ефективността – любов.

Ефективността може да се определи като резултативност + високо КПД – по-малко усилия – повече резултати + съхранение на хармонията във всички сфери на живота. Така че за да е ефективен един човек задължително трябва да обича това, което прави.

Любовта – това е нещо като противоположност на контрола, който е строго и системно нещо. А любовта е най-продуктивната емоция. В нея – целият спектър е от положителни емоции. Радост, удоволствие, въодушевление, вдъхновение, творчество.

Любовта прави живота да изглежда пълноценен, да има смисъл.

Ако човек прави това, което обича – на него му израстват крила. Производителността му се увеличава със стотици пъти. Той просто не забелязва отминаващото време. Нараства и ефективността.

Но има и още един важен момент. Не просто човек да прави това, което обича. А да се научи да обича това, което е нужно и правилно да прави.

Да обича това, което има. Това е изключително важно. Тогава животът става интересен, изпълнен с любов. Животът става радостен и щастлив.

Съществува основно правило на любовта – необходимо е човек да умее да призовава.

Как да извикваме любовта?

Първо с определен ход на мисълта. Трябва да я намираме в това, което правим, в това, което ни харесва.

В САЩ правят следното, за да намират винаги любовта в това, което правят – конгресмените, топ мениджърите имат стена на радостта.

Цял набор от снимки, дипломи, грамоти. Снимки на любимите хора – на близки, на приятели, семейни портрети. Те могат също да стоят и на работното им място.

Не по-далеч са наградите и призовете на този човек. Всички негови заслуги и успехи. Така се получава и стена на славата – човек си стои на работното място, заглежда се към стената и се радва.

Любовта осигурява максимална ефективност. Това е енергия, емоционално състояние, победа и радост. Трябва да се научим да управляваме тази енергия.

За любовта от научна гледна точка

Нещо като наркотик и вече има и научни потвърждения. През 2010 година американски антрополози провели изследване, в което взели участие 17 американци и 17 китайци, които били в сериозна връзка повече от година.

На доброволците били показвани снимки на техните любими, а също и фотографии на непознати хора, като по време на преглеждането им бил направен скенер на главата с цел регистриране на мозъчната активност.

Когато доброволците гледали снимките на своите партньори, била наблюдавана мозъчна активност в същите зони, които отговарят за формирането на всевъзможни зависимости, сред които и наркотична.

Освен това в състояние на влюбване в организма на човека се отделят същите тези хормони, както и при прием на кокаин – допамин, окситоцин, адреналин, антидиуретичен хормон.

Любов от пръв поглед

• Съгласно определението е силно, страстно и мощно чувство на любов към човек след час познанство, като се случва само с тези, които вярват в нея;
• Повече от половината, които вярват в нея, са се убедили в нейното съществуване от собствените си преживявания;
• При 55% от тези, които са влюбили от пръв поглед, връзката им е стигнала до сватба;
• Само 25% от двойките, които са се влюбили от пръв поглед, и след това са сключили брак, след това са се развели. Този показател е значително по-нисък от статистическия.

Ето как любовта влияе на продуктивността
4.6 (92.41%) 79 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 26, 2016 03:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи