Хората с тела като ябълка са по-предразположени към болести

Калина
Написана от Калина юли 21, 2015 06:37

Хората с тела като ябълка са по-предразположени към болести

Акценти:

  • Към какви болести сме предразположени спрямо формата на тялото си?
  • Какво значи ябълковидната форма на тялото?
  • Защо сме склонни да натрупваме излишни мазнини?

Свързани:

Хората, чиято структура на тялото наподобява ябълка, са изложени на по-висок риск от болести, понеже имат повече мазнини в областта на талията и тънки крака и ръце.

Ако имате такава форма на тялото, вероятно сте склонни да натрупвате повече висцерална мастна тъкан, която увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания.

При крушовидния тип тяло се наблюдава структура с по-тесни рамене, малка талия и широки бедра и крака. Въпреки че при наднормено тегло хората с крушовиден тип тяло все още може да имат по-високи нива на висцералната мастна тъкан, рискът от сърдечни заболявания е по-малък, понеже тя се натрупва по крайниците. В резултат на това има по-малко токсични мазнини около органите и не се произвеждат опасни хормони и вредни странични продукти.

Отслабването може да бъде опасно при хората с ябълковиден тип тяло

Ако имате слабо лице и нормално за вашата височина тегло, също може да имате излишни мазнини в областта на корема. В действителност, дори слабите хора могат да имат висок процент висцерална мастна тъкан, която е причина за усложнения в резултат от наднорменото тегло в областта на талията.

Ако вече сте постигнали или сте близо до идеалното тегло, не забравяйте да прецените дали пропорциите на тялото ви са правилни. Измерете съотношението гръдна обиколка-талия-ханш, за да определите дали попадате в рисковата зона. Ако сте изложени на риск, понижаването на телесните мазнини в коремната област ще помогне за подобряване на здравето ви.

Внимавайте с диетите след бременност

Ако след раждане вземате присърце задачата да намалите мазнините в областта на талията, това начинание може да изисква повече време. Не забравяйте, че не само е нормално да наддадете килограми по време на бременността, но и да разтегнете стомашните мускули, които са опънати в продължение на девет месеца.

Ако сте родили и кърмите, не предприемайте диети, понеже това ще намали производството на мляко за вашето бебе. Дайте време на организма, за да си създаде график с кърменето на бебето, преди да преминете към загубата на тегло. Консултирайте се с лекар преди да направите промени в начина си на хранене.

Ако имате бебе, но не кърмите, можете да се стремите към по-бърз начин да стопите излишните килограми, но трябва да имате реалистични очаквания. Отговорността за новороденото често включва предизвикателства като липсата на сън, нередовно хранене и стрес.

По време на менопаузата тялото променя пропорциите си

Когато жените преминават към менопаузата, мазнините в тялото се увеличават в горната част. Дори жените, които остават със същото тегло от преди менопаузата, могат да забележат промяна в пропорциите на тялото си чрез добавяне на няколко сантиметра в обиколката на талията. Причината за това може да се дължи на хормоналните промени, свързани с менопаузата, което води до повишаване на телесната мазнина и загубата на мускулна маса.

Въпреки че тези промени изглеждат неизбежни, повишаването на коремните мазнини не е задължително, само защото жените преминават през менопаузата.

Тялото на мъжете натрупва повече коремни мазнини

Мъжете са по-склонни да натрупват мазнини в областта на корема, което ги предразполага към заболявания и разстройства, свързани с висцерална мазнина. Липсата на активност, неправилното хранене и прекомерният прием на алкохол може да предизвикат натрупване на висцерална мастна тъкан в коремната област.

Хората с тела като ябълка са по-предразположени към болести
4.5 (90.48%) 21 глас[а]

Калина
Написана от Калина юли 21, 2015 06:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Най-четени публикации