Изяждане на плацентата – спорна тенденция завладява света

Мария
Написана от Мария юни 9, 2015 19:59

Изяждане на плацентата – спорна тенденция завладява света

Акценти:

  • Звездни приумици
  • "Детско място" - същност
  • Стимулиране на лактацията

Свързани:

Какви ли не трикове прилагат съвременните жени, за да изглеждат прекрасно? Този път става въпрос за свръхмодерен метод, превърнал се в истинска тенденция в САЩ. Наскоро родилите американски знаменитости не спират да разказват за средството-чудо, което в кратки срокове им помага да върнат своята младост, красота и здраве.

И всички тези възторжени отзиви се отнасят за уникалния орган, който се образува само по време на бременност – плацентата, която е необходимо да се използва в качеството на биологично активна добавка към храната.

Детето в утробата на неговата майка е надеждно защитено от външния свят. Огромна роля в това играе неговата плацента или както я наричат гинеколозите „детското място“.

Звездни приумици

Плацента след раждането са яли актрисите Маим Бялик, сестрите близначки Тамара и Тия Моури и дори мегазвездата Том Круз, който опитал „детското място“ веднага след раждането на неговата дъщеричка – на младия баща го интересували не само въпросите за красотата, но и такова било изискването на неговите духовни наставници, последователи на сциентологията.

Светската лъвица Ким Кардашия също обеща да изяде плацентата веднага след раждането, но решила ли се е тя в крайна сметка да го направи до сега не е известно.
А актрисата от известен американски сериал, неизлъчван у нас, Габи Хофман не скрила това, което е направила – младата майка скандализира обществеността като разказа начинът, по който е приготвила чудесният коктейл от плацента.

Полезният „субпродукт“

Следва да се отбележи, че за това, че плацентата може да се употребява като храна, хората са знаели отдавна и е широко разпространена в някои култури. Подобен способ за възстановяване на жизнените сили може да се определи като традиционен за китайската медицина.

Със същата цел, тоест за подмладяване този орган е бил употребяван в Япония и Виетнам. Затова в този случай за никакъв акт на канибализъм не може да става и дума. Според психиатри изяждането на плацентата на бебето не се явява патология.

Какво представлява „детското място“? Плацентата е ембрионален орган, плътно „прилепен“ към стената на матката, който започва да се формира в женския организъм около 1 седмица след зачеването.

Плацентата е необходима за храненето и дишането на зародиша, чрез нея плодът получава антитела срещу различни заболявания, така се формира неговия имунитет.

Този орган предпазва детето от удари и други механични въздействия. Заедно с това чрез плацентата плодът „връща“ в женския организъм отпадните продукти от своята жизнена дейност.

„Детското място“ е с тегло приблизително около 0.45-0.8 кг заедно с мембраните излиза от родилката след появата на детето на бял свят. На външен вид плацентата напомня на изпусната тупка със синкав цвят с дебелина от 2-3 см и с диаметър около 16-18 см.

Какви полезни за здравето на човека вещества съдържа тя?

„Детското място“ е богато на желязо, белтъчини, витамини, хормони – сред последните са тези, които влияят на лактацията – пролактин и окситоцин.

Следва да се отбележи, че окситоцинът отговаря за нашата потребност от близост и любов, а пролактинът според последните данни, е свързан със серотонина – хормонът на радостта и удоволствието.

Освен това в плацентата се съдържа и друг антидепресант – витамин В6. Ето защо изяждането на детското място спомага не само за бързо влизане във форма, но и за стимулиране на лактацията.

Изяждане на плацентата – спорна тенденция завладява света
4.5 (90.14%) 69 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 9, 2015 19:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи