Какво може да бъде по-сексуално в мъжете с по-висок интелект?

„С удоволствие ще си призная, че грозният, но много умен мъж е много по-сексуален от този с напомпани мускули и самочувствие“ - посочва Гиги Енгъл, експерт по романтични отношение в интервю за известно американско издание.

„Повечето жени, които консултирам ми споделят, че когато мъж им изпрати някакво интелектуално послание, те в буквален смисъл „се подмокрят“ . И това изобщо не е шега. Когато те видят мъж с очите си да чете книга, а не да си играе на мобилния телефон, в обществения транспорт, те не забелязват нищо друго.

Някои от тези жени дори ми казват, че си позволяват да седнат по-близо до този разумен човек.“ – продължава тя.

„Ние жените обожаваме умните момчета. И много се разстройваме от това, че много от тях се комплексират, поради „неидеалната“ си външност.“ – допълва експертът по романтични отношения.

Поколението Y – това е поколението на „ботаниците“

А за най-добрите от тях дори е измислен термин – сапиосексуални. И повечето съвременни жени, според данните на психолози и експерти по семейни отношения, най-биват привлечени именно от такива мъже.

„Сапиосексуален“ – това е този, който смята, че интелектът е по-важен от всички останали качества и достойнства. Сапиосексуалните мъже притежават любознателен и проницателен ум, обичат да философстват след секс. И могат да го правят няколко часа в обятията на своята любима жена.

Учените посочват, че тази популярност на умните мъже сред жените напоследък се дължи на тяхната природа. Те са програмирани да търсят такъв партньор, който е минимум на тяхното интелектуално ниво. Дори за жената е още по-добре, ако мъжът до нея е по-умен.

Ето какво казва по този повод Диана Ребб, доктор по философия и трансперсонална психология:

„Мозъкът е най-големият полов орган. Сапиосексуалните са хора, които никога не се възбуждат при вида на глупаци. За флирт им е необходим умен и ироничен събеседник.“

Ребб продължава:

„Като прелюдия сапиосексуалните могат да използват философски, политически или психологически дискусии. Тъй като с това е зает техният мозък през цялото време.“
Ето защо, ако на вас ви привличат необичайно умни, макар и не толкова привлекателни на външен вид мъже – това е нормално.

Все пак е много по-приятно да имате до вас мъж, който е способен да поддържа интересен разговор с вас. И още по-добре да може да промени вашата гледна точка.
И накрая няколко биологични причини за всеобщата любов на жените към умните мъже:

Умен мъж – добро качество на спермата

Изследователи от университет в Мексико открили връзка между качествения състав на спермата на мъжа и неговия интелект. Учените първоначално взели проби от спермата на 400 представители на силния пол, а след това ги помолили да си направят IQ тест.

Оказало се, че сперматозоидите са по-активни при тези мъже с по-висок коефициент на интелигентност.

Затова от гледна точка на биологията, а това означава и нашите скрити инстинкти, изборът на умен мъж означава и по-голяма вероятност от зачеване на дете.

Високият интелект се равнява на висок сексуален апетит

От изследване, проведено по поръчка на компанията производител на секс играчки LoveHoney, се установила пряка връзка между високите нива на коефициента на интелигентност и либидото. Резултатите от това проучване са публикувани от авторитетното издание Medical Daily.