Как да направите кожата на лицето и тялото еластична

Мария
Написана от Мария август 22, 2015 09:54

Как да направите кожата на лицето и тялото еластична

Акценти:

  • Кожа - овлажняване
  • Водни процедури - еластичност
  • Възвръщане на еластичност

Свързани:

За съжаление, сред жените често битува мнението, че еластичната кожа е една от привилегиите на младостта, а след 40-годишна възраст няма защо да се мисли това – годините просто вземат своето.

Между впрочем какво точно е възраст? Как отбелязват някои автори – това са само числови данни и нищо повече; но хората влагат в тях смисълът, с който са свикнали и изобщо не желаят да излязат от рамките на стереотипите.

Същото се отнася за състоянието на кожата – тъй като може да загуби своята еластичност още на 25 години, ако жената не се грижи за своята красота и води неправилен и нездравословен начин на живот, смятайки, че внимателната грижа за лицето и тялото е благо, отнемащо от скъпоценното ѝ работно време.

Как да направите кожата на лицето и тялото еластична?

Поддържането на кожата на лицето и тялото в еластично състояние е напълно възможно. Също е реално и възвръщането на еластичността, ако тя е загубена, но за постигането на тази цел се налага полагането на максимум усилия – разбира се, ако вие желаете да бъдете сексапилна и красива.

Начините са много, и първият са физическите упражнения. Повечето жени, чувайки за това, свиват рамене, сякаш им предлагат нещо несериозно и започват да се оправдават, че са ужасно заети.

Разбира се можем и да вдигнем рамене, но именно спортът, гимнастиката, фитнесът, йогата и дори просто веселият танц – това е, което ни помага, а това означава и на нашата кожа, да се събудим, ободрим, да се заредим с енергия за целия ден, да подобрим обмяната на веществата и кръвообращението.

Кожата получава приток от хранителни вещества и кислород, затова тя възвръща тонусът и еластичността си.

Как да направите кожата си еластична – водни процедури

След физически упражнения можете да вземете, освежаващ или контрастен душ – той стимулира кръвоносните съдове, улеснявайки разширяването и свиването им.

Ако вземате редовно в рамките на месец контрастен душ ще забележите, че кожата ви е в по-добро състояние, укрепва и възвръща мекотата и еластичността си. Можете дори да правите масажи с твърда четка, но само внимавайте да не я травмирате.

Намокрете кожата и нанесете скраб за тяло – може и домашен, и в рамките на 5-10 минути разтривайте тялото си с меки и кръгови движения, а след това се измийте с душ гел. Скрабовете не следва да се използват често, достатъчно е и 1 път в седмицата или дори по-рядко.

Най-добре е да се нанася не сутрин, а вечер след баня, тъй като така по-ефикасно се прочистват порите на затоплената от топлата вода кожа.

Душ гелове могатда се използва всеки ден, тъй като не са вредни за кожата. Избирате си такъв с приятен за вас аромат и това ще ви помогне за създаването на положителна атмосфера за целия ден.

След душа използвайте крем за тяло – нежен, с лека текстура. Такива кремове бързо проникват и овлажняват кожата. Изпълнявайте тази програма всеки ден и вашата кожа ще остане за дълго време еластична, нежна и мека.

Домашни бани за еластична кожа

Освен минималната грижа, за възвръщането на еластичността и мекотата на кожата ще ви помогнат компресите, масажите, маските, специалните упражнения и диетите.
Ваната не само подобрява състоянието на кожата, но и успокоява снема стреса и повдига настроението.

Как да направите кожата на лицето и тялото еластична
4.6 (91.05%) 38 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 22, 2015 09:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи