Как да отслабнете със сладкиши

Мария
Написана от Мария юни 13, 2015 19:40

Как да отслабнете със сладкиши

Акценти:

  • Панкреас - натоварване
  • Експерти по диететика - коментари
  • Черен шоколад - полезен и питателен

Свързани:

В последно време из специализираните сайтове за диети все по-често може да се видят препоръки за провеждане на разтоварващи дни с храни, от които принципно се пълнее. Има ли смисъл от „разтоварване“ с шоколад, банани и картофи? Възможно ли е човек да отслабне с бонбони, без да навреди на здравето си?

Шоколад

Разтоварващите дни на шоколад са достатъчно популярни сред хората, които обичат да си похапват захарни изделия. В тези уеб сайтове се предлагат 2 варианта за такива хора. Но и в 2-та случая се подразбира, че отслабване е възможно да се постигне само с черен шоколад.

Процентното съотношение на какаото е необходимо да бъде колкото е възможно по-високо – минимум 75%. За един ден се допуска да бъдат изядени не повече от 200 грама, тоест максимум 2 стандартни опаковки, които обикновено са по 100 грама.

В първия случай е необходимо те да бъдат разпределени по равно на 3-5 хранения. Другия вариант е да се начупи целият шоколадов блок на парчета и през целия ден в неограничени количества да се пие неподсладен зелен чай, като в него периодично се добавят парченца шоколад.

Коментар на експерти по диететика:

Отслабването на шоколад е много спорна препоръка. Свалянето на половин-един килограм е действително възможно. Но на каква цена?

Принципно черният шоколад е много полезен и питателен. Изяждайки 1 цял шоколадов блок, вие ще си набавите половината от дневната ви доза мазнини, 1/3 от нормата желязо и магнезий и 1/5 част от фосфора.

Шоколадът е действително по-добре се пие със зелен чай без захар – това засилва неговите антиоксидантни свойства. А антиоксидантите както е известно, предпазват клетките от преждевременно разрушаване и предотвратяват много заболявания.

Но цял ден на шоколад е много голямо натоварване за панкреаса, черния дроб и нервната система. В него има много глюкоза, поради което организмът е принуден да синтезира допълнителен инсулин.

Освен това в какаовите зърна, а това означава, че и в тъмния шоколад се съдържа малко количество кофеин. Поради това лесно възбудимите хора по време на разтоварването могат да изпитат тревога и дискомфорт.

А тези усещания пораждат силен апетит да се хапне отново шоколад. И повечето дами се поддават на изкушението на ден следващ разтоварването и така всички стремежи за отслабване отиват напразно.

Банани

„Запознатите“ твърдят – банановият ден е прекият път към стройна фигура. За да направите разтоварването ще са необходими 1-1,5 кг от тези вкусни плодове и вода.

В рамките на деня ще трябва да изядете всички банани, разпределени на 5-6 хранения. Вода можете да пиете колкото желаете – желателно не по-малко от 1 литър течности. Освен вода можете да включите чай, сок или компот без захар.

Коментари на експерти по диететика

Това е повече или по-малко приемлив вариант за разтоварващ ден. В бананите има много витамини, калий и магнезий. Тези плодове притежават свойството да успокояват и повдигат настроението.

Те са полезни за стомаха, тъй като имат защитен ефект спрямо този орган. А противопоказание за тяхната употреба са само повишени нива на кръвната захар. Но следва да се има предвид, че в бананите се съдържат много бързи въглехидрати, които нашият организъм е възможно да преобразува в мазнини, които да се отложат в областта на талията.

Как да отслабнете със сладкиши
4.5 (90.3%) 66 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 13, 2015 19:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи