Как да се избавим от неприятните миризми у дома

Мария
Написана от Мария март 5, 2015 18:02

Как да се избавим от неприятните миризми у дома

Акценти:

  • Неприятни миризми
  • Ароматни средства
  • Народни способи за борба

Свързани:

Всеки дом има своя специфична миризма. Но какво да направим, ако почувстваме, че в жилището ни се носи аромат, който съвсем не се усеща като свеж планински въздух?

Своят отпечатък оставят ароматите от приготвените ястия, миризмата на тютюнев дим, влага и т.н. Именно поради това сега ще посочим начините как да се избавим от вече съществуващите неприятни миризми и как да ги предотвратим.

Редовното почистване – най-добрата профилактика срещу неприятните миризми във всички краища на жилището.

Гаранция за чист и свеж въздух – това на първо място е регулярното почистване

И не само, поради това, че редовното чистене позволява да се избавим от праха, който прави въздуха по тежък, но и поради факта, че се използват и миещи и почистващи препарати с ароматизатори, изпълващи жилищните помещения с приятни свежи аромати.

Много е важно своевременно да се избавяме от неизползваемите стари вещи и също така не трябва да не забравяме редовно да изхвърляме коша за боклук.

Най-добре е това да се прави всеки ден, независимо дали е пълен или не. Отпадъците имат свойството да отделят неприятни миризми, които могат дълго да се задържат в жилището.

Едно от най-ефективните средства срещу неприятните стайни миризми е разтворът от калиев перманганат. По време на почистването забършете с него, използвайки кърпа, мебели, рафтове, чекмеджета. Упоритите „аромати“ ще бъдат отстранени.

Ако не ви дават покой миризмите на домашния ви любимец, използвайте специални средства, които се предлагат в зоомагазините.

За отстраняването на миризмите на любимото животно не се препоръчва използването на препарати, съдържащи хлор. Хлорът, макар че унищожава различни микроби, е и токсично вещество, поради това съществува риск, че може да нанесе вреда на четириногия ви приятел.

Народни и съвременни методи за борба с неприятните миризми

На първо място, това са изкуствените ароматизатори:

• Различните освежители на въздуха;
• Ароматни масла;

Повечето от тях изпълват жилищните помещения с приятен аромат не само за часове, но за дни и дори за седмици.

Следва все пак да се припомни, че изкуствените ароматизатори не изкореняват неприятните миризми, те само ги прикриват, правейки въздуха по-тежък.
А за да не се налага използването на ароматизиращи въздуха средства в дома ви въздухът ви трябва да бъде свеж. А за това, както бе посочено по-горе, е необходимо редовно почистване.

Създаването на ароматизиращи средства е възможно и в домашни условия. Освен това те не само ще са по-наситени, но ще бъдат и натурални, без каквито и да е химии и примеси.

За тази цел могат да се използват ванилия и канела, чай, леко запечени зърна на кафе. Всички тези продукти могат да сложат в малки пакетчета и да се разположат по цялото жилище.

Ако направите кратко проветряване, те ще изпълнят дома ви с почти неуловим, но невероятно приятен аромат, без това да доведе до „утежняване“ на въздуха.

Още 2 малки хитрости за изпълване на жилището с приятен аромат

• Използвайте ванилова есенция – сложете неголямо количество от нея във форми за печене и ги поставете в загрята фурна за 10-15 минути. Цялото ви жилище ще започне да ухае на прясно изпечени сладки. Този аромат ще се хареса на всеки, който влезе в дома ви.

• Леко запечете зърна от кафе – най-важното е да не ги прегорите, защото жилището ви ще започне да мирише на изгоряло.

Как да се избавим от неприятните миризми у дома
4.5 (90.51%) 78 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 5, 2015 18:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи