Как да се избавите от алергиите завинаги

Мария
Написана от Мария май 22, 2015 01:25

Как да се избавите от алергиите завинаги

Акценти:

  • Специфична имунотерапия
  • Патогенна микрофлора
  • Намален обем на полезната чревна микрофлора

Свързани:

Учени от целия свят изучават причините за възникване на алергии, тъй като през последните няколко десетилетия по целия свят се наблюдава стремително нарастване на алергичните заболявания и по данни на СЗО всяко 5-то дете вече се ражда с някаква алергия.

Лечение на алергии с метода на специфичната имунотерапия /СИТ/

Доста популярен терапевтичен метод, състоящ се в регулярно въвеждане в организма на малки дози от конкретен алерген с постепенно увеличаване, което стимулира имунната система и води до устойчивост към това вещество.

Лечението със СИТ е продължително и по-резултативно – намалява нуждата алергичният човек да приема лекарства, симптомите значително отслабват, което е особено важно при пристъпи на задушаване.

СИТ е основен терапевтичен метод за бронхиална астма и с негова помощ е възможно да се постигне значителна ремисия.

Методът безусловно е по-ефективен от простото прилагане на антихистаминови препарати, но негов недостатък е, че алергична реакция рядко възниква към единствен алерген. Най-често такива алергени са няколко и тяхното количество с течение на времето се увеличава.

Формирайки имунитет към някакъв алерген, организмът започва да проявява реакция на свръхчувствителност към ново вещество и така до безкрай, тъй като причината за възникване на алергичното заболяване не е отстранена.

За избавянето от алергиите завинаги помага полезната чревна микрофлора

Учените и досега не могат точно да назоват причините за възникването на алергиите, тъй като едни и същи неблагоприятни екологични и техногенни условия при едни относително здрави хора предизвиква алергия, а при други не.

Но вече е установено абсолютно точна, че една от основните причини за алергиите е понижаването на обема на полезната чревна флора и нейното колонизиране от патогенни микроби. Това състояние е известно на всички нас и се нарича дисбиоза или дисбактериоза.

Много хора, поради недостатъчна информираност подценяват ролята на полезната микрофлора за нормалната функция на организма.

• Полезната чревна микрофлора на здравия човек се състои от 2-3 килограма микроорганизми, които образуват от хранителните влакна цяла съвкупност от витамини, хормони, аминокиселини и ензими, повишават имунитета и хемоглобина, способстват за по-добро усвояване на желязото.

• Освен това, полезната микрофлора на червата неутрализира вредните и патогенните микроорганизми.

Ако в червата на човека преобладава полезната микрофлора, тя изпълнява отлично своите функции.

Но ако нейният обем намалее, което най-често се случва при лечение с антибиотици, то освободеното от нея място на чревната стена се заема от колонии с патогенни микроорганизми, които когато не срещат активно съпротивление започват бързо да се размножават, предизвиквайки възпаление в стомашно-чревния тракт.

Впоследствие патогенната микрофлора започва да разрушава целостта на лигавицата на червата и понижава защитната ѝ бариерна функция, в резултат на което алергените и токсините могат безпрепятствено да попадат в организма.

Едновременно с това патогенната микрофлора започва активно да образува хистамин и други вещества, способстващи развитието на алергии. На лекарите вече им е известна закономерността, че когато излекуват дисбиозата и алергичните проявления също отслабват, възниквайки все по-рядко или изчезват напълно.

• Намаленият обем на чревната микрофлора способства не само за възникването на симптомите на алергия, но и за нарушаване на обмяната на веществата, за развитие на сърдечно-съдови и на ендокринни заболявания и дори на депресия.

• Учените са установили значима връзка между наличието на дисбиоза и нивото на тревожност при човека, като при това състояние безпокойството се повишава с 3 пъти.

Как да се избавите от алергиите завинаги
4.5 (89.47%) 76 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 22, 2015 01:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи