Как да се справим с алергиите през лятото?

Калина
Написана от Калина юли 16, 2015 22:14

Как да се справим с алергиите през лятото?

Акценти:

  • Как да се справим с летните алергии?
  • Как да се предпазим от алергиите?
  • Как да се излекуваме от лятна алергия?

Свързани:

Някои алергии са тежки и изискват лечение с медикаменти или помощ от медицински специалист. При по-леките случаи, обаче домашните средства могат да предоставят облекчение. Дори хора с тежки алергии, които се нуждаят от лекарства могат да открият в дома си полезни начини за облекчаване на симптомите.

Солен назален спрей

Предварително пакетираните солени назални спрейове са лесни за употреба. Спрейовете доставят физиологичен разтвор по-равномерно. Физиологичните спрейове предоставят отлични резултати и могат да се окажат ефективни, като помагат за понижаване на симптомите на алергия и други проблеми със синусите.

Няколко лъжички мед, произведен от пчелите във вашия регион може да помогне за облекчаване на алергиите. Пчелният прашец, извлечен от от цветчета е ефективен при дразнещите ефекти на цветния прашец.

За съжаление има малко научни доказателства в подкрепа на това твърдение. Въпреки че проучване през 2011г. във Финландия, в което при редовна консумация на мед и прашец са постигнати скромни, но окуражаващи резултати, друго по-ранно изследване в САЩ установява, че медът не помага при симптоми на алергия.

HEPA филтри

Висока ефективност за пречистване на въздуха, чрез (HEPA) филтри понижава симптомите на алергии, причинени от алергени и други летателни дразнители като например домашни любимци и прах. Преносимите почистващи въздушни HEPA филтри могат да пречистват въздуха в спалните и други затворени пространства. Има системи за цялата къща като HEPA филтрите се включват към отоплението, вентилацията и климатизацията.

Климатиците също могат да помогнат за чист въздух, казва д-р Греъм. Те отстраняват влагата от въздуха и пода, чрез което ограничават развитието на мухъл и плесен, който може да доведе до алергии.

Билки и добавки

Няколко билки и хранителни добавки-включително спирулина и хидрастис са изследвани за облекчаване на алергиите. Растителния екстракт от храста „Лечебна овчарка“ (Butterbur), който се смята за причина за понижаване на възпаленията на дихателните пътища има най-добри резултати. В няколко клинични проучвания, ръководени от швейцарски изследователски екип, храстът доказано облекчава симптомите, като резултатите могат да се сравнят с тези от употребата на антихистамин, фексофенадин и цетиризин.

Д-р Греъм предлага на своите пациенти бромелаин, вид ензим, намиращ се в ананаса, който понякога се използва за ограничаване на възпалението след операция на синусите. „Той намалява отока и подобрява дишането“, казва д-р Греъм.

Вземането на душ

Всеки знае впечатляващата способност на горещия душ да успокои синусите и ясните носни проходи, въпреки че е ефекта е временен. Но душове предлагат допълнително предимство за хората страдащи от пролетни алергии. Бързото изплакване след като сте прекарали известно време на открито може да помогне да премахнете алергените от вашата кожа и коса, без да ги разпространите по дрехите, мебелите, калъфките за възглавници и други повърхности.

Това правило е задължително, особено ако сте били в градината. „Американската академия по алергология, астма и имунология“ препоръчва да почиствате обувките и дрехите си и да си вземете душ незабавно, ако сте извършвали плевене, подрязване или засаждане.

Евкалиптово масло

Силния аромат на евкалиптовото масло може да помогне да се отворят синусите и носните проходи д. Някои изследвания показват, че етеричното масло, извлечено от листата на дървесината на евкалиптовото дърво има противовъзпалителни и антибактериални свойства, ментолът е усещане, което може да помогне и да направи дишането по-лесно.

Опитайте се да добавите няколко капки масло в чиния с димяща вода или на седнете пода на банята и го нанесете директно върху кожата си.

Как да се справим с алергиите през лятото?
4.6 (92.16%) 74 глас[а]

Калина
Написана от Калина юли 16, 2015 22:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи