Как да станете по-добри

Мария
Написана от Мария август 22, 2015 11:13

Как да станете по-добри

Добротата е неизменна част от нашия живот. Без нея не би имало щастливи истории на спасения, радостни мигове и вяра в чудеса. В този свят всички се нуждаят от внимание, грижа и доброта.

Без последната е трудно да си представим живота на щастливия човек. Но не всеки е способен да стане по-добър под тежките удари на съдбата. Много често изпитанията карат човек да стане жесток и да не реагира на случващото се твърде емоционално.

Ако вие желаете да станете по-добра не се отказвайте от реализацията на своето желание, тъй като добрият човек живее по-дълго и умее да бъде щастлив и да носи радост на другите, въпреки препятствията и трудностите.

Съвети как да станете по-добри

1. За да станете по-добри, е необходимо да разберете защо у вас е възникнало такова желание каква ситуация или постъпка са се превърнали в истинско откровение. Това ще позволи ясно да осъзнаете факта, че следва да промените себе си и с какво е най-добре да започне процесът на промяна в характера.

Без да си представяте точно какво желаете да промените в собствения си живот, няма да можете да направите първата крачка. Човек при вземане на някакво решение в живота си, се опира на създадената от него самия и от неговите родители ценностна система, която му позволява да разбере какво е ценно за него и какво не.

Но невинаги е правилно формирана и съответно не включва адекватни човешки ценности. Често в нея липсват такива понятия, като необходимост да се помага на тези, които са в нужда, умението за поставяне на мястото на другия човек, за да се разбере какво го движи или усеща неговите преживявания и болка.

Често ценностната система се повлиява от образите и понятията, представяни по телевизията, радиото, киното или печатните издания.

Както например се случва с идеала за красота, вместо пропаганда за красива и най-важното здравословна женска фигура, лъскавите списания много години назовават стандарта „90-60-90“, който изобщо не съответства на идеала за женска красота.

Освен това той е довел до многобройни трагедии, свързани с хранителни нарушения, депресии, ниска самооценка и неправилно разпределение на житейските приоритети при младите девойки, без които те не могат да бъдат щастливи, да правят добро, да водят пълноценен и интересен живот.

Затова не е изненадващо, че толкова много хора не се замислят как да направят този свят по-щастливо и по-добро място за живеене, оставайки напълно потопени в желанието за митично щастие.

2. За да станете по-добри е необходимо да се научите да чувствате чуждата болка и страдания.

За тази цел е необходимо да се поставите на мястото на другия човек и да усетите как бихте се държали в неговото положение и какви действия бихте извършили.

Как да станете – няколко стъпки

• Не завиждайте, не съдете и се сдържайте да правите бързи изводи. На света няма идеални хора, а изкуствено създадената мода за идеалното толкова бързо изчезва, както и възниква. Станете по-добре, без да обръщате внимание на другите.
• Избягвайте напразните спорове и разногласия. Малко са нещата в живота, за които човек си струва да прави скандали.
• Ако желаете да се справяте с всякакъв стрес, да усещате постоянен прилив на енергия и сили, се учете как да ставате по-добри

Как да станете по-добри
4.6 (92.31%) 26 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 22, 2015 11:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи