Какви ползи можем да извлечем от прясно изцедените сокове?

Калина
Написана от Калина юли 22, 2015 06:01

Какви ползи можем да извлечем от прясно изцедените сокове?

Акценти:

  • Защо е добре да пием свежи сокове?
  • С какво са полезни прясно изцедените сокове?
  • Какви са ползите от фрешовете?

Свързани:

Здравните ползи от изцеждането на сок са неоспорими. По-разумно е ежедневно да си приготвяте прясно изцедени сокове. По този начин, ще се възползвате от всички плюсове и ще избегнете евентуалните минуси на диета, която включва само сок. Прочетете четири причини, които ще ви убедят да пиете сок всеки ден.

По-високи енергийни нива

Не е тайна, че плодовете и зеленчуците са полезни за организма ни. Те съдържат витамини, минерали и ензими, които са от съществено значение за оптималното здраве. Едно от предимствата на прясно изцедения сок е, че храните не трябва да се преработват от организма и хранителни вещества се абсорбират по-лесно.

По този начин си осигурявате незабавен тласък на енергия. Изцеждането на сок също доставя енергия на тялото в по-дългосрочен план, понеже пресните зеленчуци и узрели плодове под слънчевите лъчи балансират нивата на рН и съдържат естествено тонизиращи биофотони.

Изцедените сокове ни помагат да отслабнем

Освен, че ще повиши енергийните ви нива, прясно изцедения сок ще ви зареди с енергия. Сокът естествено ограничава апетита, особено за въглехидрати, така че ще ядете по-малко. Освен това ще намалите размера на разширен стомах, който е резултат от нездравословно хранене.

За да извлечете максимални ползи, от продукта преминал през сокоизтисквачката, трябва да добавите повече зеленчуци, отколкото плодове. За целта може да потърсите в интернет рецепти за отслабване със здравословни изцедени сокове.

Изцедените сокове помагат за укрепване на имунната система

Различните комбинации от здравословни продукти улесняват процесите на червата, бъбреците и черния дроб, които са ключови органи и играят важна роля за детоксикацията и експулсирането на телесните отпадъци. Органичните плодове и зеленчуци също съдържат естествени растителни съединения, които са известни като фитохимикали.

Тези съединения са активни вещества, които ви предпазват от токсините в околната среда и болести като инсулт, сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет тип 2. Естествените съставки от прясно изцедените сокове, помагат да подобрите здравето си, като ви защитават настинки и сезонни заболявания.

Подсилват здравината на кожата, косата и ноктите

Какво е необходимо, за да притежавате великолепна коса, сияйна кожа и здрави нокти? Това е още едно от предимствата на изцедените сокове. Плодовете и зеленчуците помагат за премахване на токсините от кръвта и тъканите и доставят на тялото необходимите витамини. Продуктите, които имат по-високо съдържание на вода, помагат за хидратацията на кожата и ви правят да изглеждате по-млади и здрави.

Краставиците, например, съдържат магнезий, калий и силициев диоксид и огромно количество вода. Високото съдържание на витамини стимулира растежа на косата и ноктите като ги направи по-дълги и им добави здравословен блясък.

Какви са практическите ползи от изцедените сокове?

Въпреки че фактори като възраст, пол и физическа дейност са от значение, обикновено се препоръчва смесването на 3 порции зеленчуци и 2 порции плодове на ден, което с помощта на сокоизстисквачка става много по-лесно.

Пиенето на изцедени зеленчуци и плодове помага да приемете храни, които не бихте консумирали самостоятелно, поради вкуса им, но по този начин ще извлечете жизненоважните хранителни вещества. Изцеденият сок е най-доброто средство за подобряване на хранителния ви режим, но е много важно да сведете количеството захар до минимум, особено ако пречи на здравословното ви състояние.

Какви ползи можем да извлечем от прясно изцедените сокове?
4.5 (90%) 68 глас[а]

Калина
Написана от Калина юли 22, 2015 06:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи