Кои ежедневни ваши навици застрашават здравето ви

Мария
Написана от Мария март 25, 2015 12:23

Кои ежедневни ваши навици застрашават здравето ви

Акценти:

  • Вредни навици - ежедневни
  • Опасни за здравето
  • Основно почистване - навици

Свързани:

Има навици, над които хората не се замислят и по този начин сами вредят на своето здраве. И обратно – има и такива, които са изключително полезни и всеки човек задължително трябва да придобие, ако желае да запази своето здраве. Как да ги различим?

Навици, от които е необходимо да се избавите

• Слагане не шнолата или фибата за косата ви в устата – това е любим навик на всички жени. Те хващат косата си с 2-те си ръце и слагат шнолата или фибата в устата си. Но заедно с това в устата попадат всички бактерии, които са били на повърхността на шнолата.

А след това се учудваме как успяхме така да се разболеем. Може, че този навик да се хващат с устата шноли, гребени и фиби допринася за развитието на бактериална или вирусна инфекция. И затова е препоръчително човек да се избави от подобен навик.

• Слагане ключовете от колата от устата – това е вече любим навик на мъжете. Ако им се наложи да освободят ръцете си, те поставят ключовете от колата си в устата. Това не следва да се прави, дори и ако е само за 1 секунда, защото, колкото и да не ви се вярва, това време е достатъчно микробите да попаднат в устната ви кухина.

• Пиене на бира директно от метална опаковка – този навик се е превърнал на практика в епидемия, която обхваща хора от всички възрасти, пол и социална принадлежност.

Само си представете за минута къде са съхранявани тези метални опаковки, какво е капало върху тях какво е пръскало. И ако внезапно получите разстройство си спомнете от къде сте пили бира.

• Поставяне на пазарската чанта върху столовете в жилището – този навик се наблюдава в повечето жилища. Например, идва си жената от магазина – оставя чантата на стола, а след това сяда на него, като невинаги е облечена.

Ако на вас периодично ви излизат пъпки, циреи или ви се появяват обриви по краката или по задните части, си спомнете дали не сте оставяли замърсени вещи върху столовете в жилището ви.

По този повод, следва да се припомним, че преди години имаше мода върху столовете да се поставят покривки от плат, които периодично се свалят и се изпират, като това и сега е много полезен навик.

Друг навик, с който човек може да създаде риск за здравето си е да прави основно почистване на жилището си само 2 пъти годишно. И този навик се предава от поколение на поколение като например прозорците на жилището се почистват веднъж за зимата и веднъж за лятото и съответно през пролетта и есента.

Но всъщност трябва да се ориентирате към почистване в периода на размножаване на акарите или домашните кърлежи, които са причинители на битови алергии най-често на такива към домашен прах.

Следователно основно почистване на жилището е необходимо да се прави 4 пъти годишно, за да изчистите дома си от появилото се ново поколение акари.

Опитване плодове директно от щанда на пазара – този навик също е подобен на епидемия. Пробват се плодове на практика навсякъде, като повечето хора не се и замислят какво може да има по тяхната повърхност.

Изключително вреден навик! Би било добре в тази връзка продавачите на пазара да имат достъп до питейна вода, за да измиват плодовете, преди да дават на купувачите за проба.

Кои ежедневни ваши навици застрашават здравето ви
4.5 (89.45%) 55 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 25, 2015 12:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи