Корен от ревен – истинско чудо на природата, което цери всички видове хепатит и предпазва от рак

Мария
Написана от Мария ноември 26, 2015 16:17

Корен от ревен – истинско чудо на природата, което цери всички видове хепатит и предпазва от рак

За никого не е тайна, че хепатитът, без значение от неговата модификация, е хронично заболяване, което налага не само радикални нововъведения в храненето на пациента, но и осезаеми изменения в неговия ежедневен живот.

Медикаментозната терапия и лечебната диета се превръщат в постоянен спътник в живота, тъй като осигуряват удължаване на периода на ремисиите и така болният успява да забрави за дълъг период от време за неутешителната диагноза.

Но, според данните, народната медицина също е актуална при хепатит, тъй като е без странични ефекти и с минимален списък от противопоказания, като спомага за укрепването не само на функцията на черния дроб.

Особено ефективно лекарствено средство при такива диагнози е коренът от ревен. Но целебни свойства притежават не само коренищата, но и стъблата на растението.

Използването на ревен действително може да подобри клиничната картина на пациента с хепатит, но за да се усети устойчив и положителен терапевтичен ефект, е много важно особено внимателно да се отнесете към избора на корена от ревен.

Препоръчително е да си имат предвид следните моменти, когато избирате корен от това растение:

• Растението трябва да е над 4 години, тъй като младите корени още нямат този силен терапевтичен ефект, който в най-кратки срокове спомага за преодоляване на обострянето и така се ускорява настъпването на периода на ремисия.

• Най-добре е да се избира корен, засят през есента. През това време от годината са най-издръжливите растения, а за тяхното успешно съхранение се препоръчва нарязването им на парчета с дължина около 7 см.

• Готовите порции от корена на ревена могат да се съхраняват в продължение на 3 години на сухо и прохладно място, като след изтичането на това време лечебното растение започва да загубва терапевтичните си свойства и не повлиява на състоянието на човека болен от хепатит.

• За приготвянето на лекарството е необходимо използването на предварително изчистен и счукан в хаванче корен, към който е необходимо добавянето на всички останали съставки според рецептата.

• Готово лекарство задължително се съхранява в хладилник.

Какви са другите полезни свойства корена от ревен?

Притежава антисептично, диуретично, тонизиращо, жлъчегонно, противотуморно и успокоително действие. За лечебна цел, както посочихме и по-горе, се събират през есента, след това се изсушават и са готови за употреба.

Корените на растението съдържат антрагликозиди, които предизвикват слабителен ефект, а таногликозидите стипчив. Поради тази причина в малки дози ревенът притежава укрепващо действие, а в големи е много добро слабително средство.

Корените от ревен се използват и за лечение на хроничен запек, хемороиди и проблеми с менструалния цикъл. Противопоказания за употребата му са бременност и чревна непроходимост. Външно коренът от ревен може да се използва за лечение на изгаряния.

Дозировка

Ревенът се използва в 2 форми – отвара и настой – за лечение на редица заболявания.

Отвара – за приготвянето ѝ са необходими 250 мл вода и 1 чаена лъжичка сух корен от ревен. Водата се смесва с билката и се вари за 10 минути. От получената смес се пие по 1 супена лъжица по веднъж на ден.

Настой – 250 грама водка и 1 лъжица корен от ревен и сместа се оставя да престои за няколко дни. След това се приема по 1-2 супени лъжици дневно.

Корен от ревен – истинско чудо на природата, което цери всички видове хепатит и предпазва от рак
4.5 (89.3%) 43 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 26, 2015 16:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи