Лазерна корекция на зрението на практика – кога се налага

Мария
Написана от Мария юли 20, 2016 20:04

Лазерна корекция на зрението на практика – кога се налага

Акценти:

  • Кръвоснабдяване - лошо
  • Очи - заболявания
  • Специалист - контрол

Свързани:

Да виждаш света във всичките му нюанси, отчетливо и ясно, е дар, който всеки от нас получава в първия ден от своето раждане.

Заболяванията на очите, травмите, вредните навици могат да понижат остротата на зрението, и съответно се налага да се коригира с очила или лещи.

Но идва и моментът, когато ни се приисква да свалим аксесоарите за очи, да ги сложим на най-високия рафт и да забравим завинаги за тях.

На помощ в този случай идва операцията. Какви са показанията за лазерната корекция на зрението, особеностите, етапите на провеждането и възстановителния период.

Как да си върнем остротата на зрението и да не допускаме влошаване на видимостта, ще разкажем в настоящата статия?
Лазерната корекция на зрението е една от най-търсените операции на съвременността.

Извършва се в 45 страни по света, и само за последните 10 години са били направени над 3 милиона корекции. Днес по право влиза в списъка на най-добре изучените операции, нейната ефективност и безопасност е доказана с многобройни изследвания.

Основната цел на такава корекция е да се върне остротата на зрението на пациента, която е била изгубена в някакъв период от живота.

Операцията може да се прави на пациенти, навършили пълнолетие. По-рано не е рационално нейното извършване, доколкото до 18-годишна възраст човешкият организъм активно расте и може да се промени рефракцията на зрението.

Долната граница, пригодна за провеждане на лазерна корекция на зрението, е приблизително около 45 години. Операцията може да бъде проведена и по-късно със съгласие с лекар.

Но веднага следва да се отбележи, че интервенцията не е застраховка срещу обусловеното от напредването на възрастта далекогледство, с което се сблъсква на практика всеки човек.

Защо се понижава остротата на зрението? Показания за провеждането на операцията

Както е известно, много по-лесно е едно заболяване да се предотврати, отколкото да се лекуват неговите последствия. Това правило е много актуално по отношение на здравето на зрението.

95% от информацията, която получаваме от околния свят, се пада на зрителните органи. Благодарение на зрителната система ние различаваме цвета, формата, определяме размера и количеството на видимите обекти. Всичко това ни гарантира качество на живота и пълна свобода на действие.

Всеки човек трябва да знае какви причини водят до нарушаване на остротата на зрението и как да ги избягва. Такива фактори са много, като ще обозначим само най-важните от тях.

• Първо, това е генетичната предразположеност

Ако сред роднините са много тези, на които им се е налагало да носят очила заради слабо зрение, то тогава сте в рисковата група.

Трябва внимателно да следите за здравето на очите, редовно да минавате профилактични прегледи, да правите специална гимнастика за очи.

• Второ, това са големите натоварвания на очите

При много хора остротата на зрението интензивно се понижава в училищните и студентските години, когато се налага много време да прекарват над учебниците, конспектите и пред монитора на компютъра.

Ако на човек го безпокои синдрома на сухото око, силно напрежение, усещане за пясък в очите, е необходимо да направи почивка в работата.

Ако неприятните усещания започват веднага щом почнете работа, то тогава трябва да се консултирате със специалист.

• Трето, това са заболявания на очите

До тяхното развитие може да се стигне, поради лошо кръвоснабдяване, слаба склера или целиарен мускул. Всички тези състояния изискват наблюдение от лекар-офталмолог, и при необходимост назначаването на лечение.

Лазерна корекция на зрението на практика – кога се налага
4.5 (90.82%) 61 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 20, 2016 20:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи